Cuinetes

Cuina

L'espai de cuina del xef Fermí Puig a El món a RAC1.

rac1.org

RSS feed

Faves i pèsols Cuinetes
Dijous, 21 d'Abril

Faves i pèsols

Les propostes dels oients han estat les protagonistes del Cuinetes d’aquesta setmana amb el xef Fermí Puig.

Rics en pèsols Cuinetes
Dijous, 31 de Març

Rics en pèsols

A Catalunya tenim comarques amb riquesa d’aquest producte. El xef Fermí Puig n’ha repassat algunes i la periodista gastronòmica Cristina Jolonch ha explicat on podem menjar bons pèsols. Ofegats o saltejats, els pèsols estan per llepar-nos els...

Bacallà a la taula Cuinetes
Dijous, 17 de Març

Bacallà a la taula

Amb el xef Fermí Puig i la periodista gastronòmica Cristina Jolonch hem repassat receptes de bacallà. La Setmana Santa accentua el consum d’aquest peix. La creativitat per cuinar-lo conviu amb les propostes més tradicionals.

Pescant l’anguila Cuinetes
Dijous, 25 de Febrer

Pescant l’anguila

No és un plat apte per a tothom. De fet, per la seva naturalesa, l’anguila genera per segons qui força angúnia tant en cru com al plat. El xef Fermí Puig ens ha explicat com la podem cuinar i la Cristina Jolonch ens ha recomenat restaurants del...

Anem de calçotada! Cuinetes
Dijous, 18 de Febrer

Anem de calçotada!

És una de les trobades de cap de setmana que més es planifica aquests dies. La Cristina Jolonch ens ha recomenat tot de restaurants. Calçots a banda, la ceba és una gran companya de viatge a la cuina com ens ha comentat el xef Fermí Puig.

Som de la ceba Cuinetes
Dijous, 11 de Febrer

Som de la ceba

Emis.: Divendres 12-02-16 a les 10h

Carxofes de mil maneres Cuinetes
Dijous, 04 de Febrer

Carxofes de mil maneres

Al "Cuinetes" d'aquesta setmana hem posat punt final al capítol de les carxofes, recordant que en una truita, arrebossades o fregides també són èxit segur.

Escarxofats Cuinetes
Dijous, 28 de Gener

Escarxofats

La carxofa continua marcant la pauta de l'hivern. Crua, amanida, acompanyant un arròs o fins i tot com a aperitiu. Sempre amb els consells del xef Fermí Puig i dels apunts de la periodista gastronòmica Cristina Jolonch.

Rostim-ho tot! Cuinetes
Dijous, 10 de Desembre

Rostim-ho tot!

Ara sí que amb les Festes a tocar no s'hi val badar. Per qui vulgui anar al restaurant la Cristina Jolonch ha recomenat on podem menjar rostits. El xef Fermí Puig ha apuntat que podem rostir de tot, des de pollastre, passant per l'ànec o el capó.

El secret de la beixamel Cuinetes
Dijous, 01 d'Octubre

El secret de la beixamel

No podem menjar canelons de carn sense beixamel. Però… amb tomàquet o sense? Quins ingredients no hi poden faltar? Com evitem que ens quedi amb grumolls? La podem congelar? En prenem nota amb els consells del xef Fermí Puig i les propotes de la...

Si és festa… a menjar canelons!!! Cuinetes
Dijous, 24 de Setembre

Si és festa… a menjar canelons!!!

Catalunya és una terra molt rica a nivell gastronòmic i si en alguna cosa hi tenim la mà trencada és a l'hora de fer els canelons. Ho hem comentat amb el nostre xef Fermí Puig i amb la periodista Cristina Jolonch.

La cuina al mercat Cuinetes
Dijous, 10 de Setembre

La cuina al mercat

Des d'aquest divendres, al "Cuinetes" del Fermí Puig s'hi afegeix la periodista de La Vanguardia Cristina Jolonch. Hem parlat de restaurants de mercat. Tot seguit trobareu la llista de recomanacions. Alguns dels que ens ha recomanat la Cristina...

Les sopes i les cremes, ben fredes Cuinetes
Dijous, 09 de Juliol

Les sopes i les cremes, ben fredes

Els gaspatxos són un clàssic de l’estiu. Però tenen moltes variants: el típic andalús, de fruites on la síndria pren protagonisme… La sopa de meló també té molts adeptes. Una bona aposta és tenir a la cuina una liquadora, que ens...

Refrescant l’estómac Cuinetes
Dijous, 02 de Juliol

Refrescant l’estómac

A l’estiu les ganes de menjar diferent es sumen sovint a les poques ganes de cuinar. La senzillesa i l’originalitat guanyen protagonisme a la cuina. Ho hem comentat amb el xef Fermí Puig que ja ha avançat de què parlarà, per desig del Jordi...

Plats estiuencs Cuinetes
Dimecres, 24 de Juny

Plats estiuencs

La calor es comença a intensificar aquests dies i a taula busquem plats que ens vinguin de gust però que ens entrin bé. Això sí, que quedi clar que els plats d’estiu no han de ser necessàriament freds. N’hem parlat amb el xef Fermí Puig.

Fruita per parar un carro Cuinetes
Dijous, 18 de Juny

Fruita per parar un carro

Si una cosa té la fruita és que sempre ve de gust. Si a més, la treballem amb gràcia, podem aconseguir uns postres exepcionals. N’hem parlat amb el xef Fermí Puig.

Va de llegums Cuinetes
Dijous, 14 de Maig

Va de llegums

07 Amb l'arribada de la calor el xef Fermí Puig ens ha parlat de com podem menjar llegums sense guisos i de forma més fresca. Els empedrats en són un dels molts exemples.

Fem un entrepà? Cuinetes
Dijous, 23 d'Abril

Fem un entrepà?

De ben segur que és una frase que hem fet moltes vegades com a proposta per anar a sopar fora. Amb el xef Fermí Puig n’hem parlat com a iniciativa per fer-ho a casa i convertir l’àpat en alguna cosa molt més interessant.

Entrepà, victòria segura Cuinetes
Dijous, 16 d'Abril

Entrepà, victòria segura

L’oferta d’entrepans és infinita. A la nostra cuina mirem de ser creatius, i si ens fixem en cuines d’altres països la sofisticació converteix l’entrepà en un art culinari. N’hem parlat amb el xef Fermí Puig.

Faves i pèsols Cuinetes
Dijous, 26 de Març

Faves i pèsols

Emis.: Divendres 27-03-15 a les 10h

L’èxit dels musclos Cuinetes
Divendres, 20 de Març

L’èxit dels musclos

Al forn, a la marinera, al vapor, amb allioli, farcits, sense closca… Hem rebut nombroses propostes que deixen volar la imaginació a la cuina. Les hem repassat amb el xef Fermí Puig.

La cosa va de closca Cuinetes
Dijous, 12 de Març

La cosa va de closca

El xef Fermí Puig ens ha parlat de musclos al Cuinetes d’aquesta setmana. Des de la senzillesa d’obrir-los al vapor i servir-los amb un raig d’oli i un polsim de pebre negre, a guisar-los a la cassola o fer-los farcits i de forma més sofisticada.

Primer tastet de bacallà Cuinetes
Dijous, 19 de Febrer

Primer tastet de bacallà

Amb la Quaresma en marxa el bacallà pren protagonisme. Amb el xef Fermí Puig hem començat a parlar d'aquesta vianda que ens acompanyarà durant les properes setmanes.

Ets de tripa o de Cap i Pota? Cuinetes
Dijous, 12 de Febrer

Ets de tripa o de Cap i Pota?

Ho ha plantejat el xef Fermí Puig al Cuinetes d’aquesta setmana. Una vianda rebutjada per uns i venerada per altres. S’acostuma a comprar ja cuita i la gràcia està en com la treballis per servir-la a taula. A Catalunya sovint l’acompanyem...

Casa bé amb tot Cuinetes
Dijous, 22 de Gener

Casa bé amb tot

Arrebossades, a la brasa, combinades amb arròs, pèsols... La carxofa té vida pròpia. El nostre xef de capçalera, Fermí Puig, ha ressaltat que és senzilla de fer i que lliga amb molts elements. Això sí, cal triar-la perquè no sigui dura i...

Què fem amb les sobralles? Cuinetes
Dijous, 01 de Gener

Què fem amb les sobralles?

Després dels àpats nadalencs on a taula hem tingut un munt de menjar, el xef Fermí Puig ens ha comentat com podem aprofitar la carn, el peix o el pa que ens han sobrat i preparar receptes alternatives.

Veure més episodis