Un restaurant caníbal a Berlín

Cuina

Paula Molés reivindica que la gastronomia és cultura i que va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.

www.ccma.cat

RSS feed

Pàgina 5
Productors de mandarines: comerç online per sobreviure Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 10 de Novembre

Productors de mandarines: comerç online per sobreviure

Viatgem al País Valencià, a Borriana, per visitar dos productors de mandarines i taronges que es dediquen, amb la seva empresa Naranjas la Torre, a enviar els seus cítrics a particulars. També passegem pels horts amb l'enginyer agrònom Vicente...

McDonald's versus Dos Palillos: de com l'espai condiciona l'acte de menjar Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 03 de Novembre

McDonald's versus Dos Palillos: de com l'espai condiciona l'acte de menjar

Entrem a un McDonald's amb el psicòleg ambiental Enric Pol i al restaurant Dos Palillos amb l'arquitecte Jordi Tió i el xef Albert Raurich. Amb ells reflexionem sobre com l'espai influeix en l'acte de menjar. Com d'important és l'estètica en la...

Carme Ruscalleda: Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 27 d'Octubre

Carme Ruscalleda: "Si et mengessis un home o una dona, tindria gust de porc"

Tanca el restaurant Sant Pau, un tres estrelles Michelin de referència a Catalunya i al món. Nosaltres visitem Sant Pol de Mar per entrevistar Carme Ruscalleda. Fem un recorregut per la seva cuina, entrevistem tres dels seus proveïdors més estimats...

Pit de gall dindi per untar: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 20 d'Octubre

Pit de gall dindi per untar: nyap o top?

David La Hora del Bagel és un amant de la gastronomia i la víctima d'avui: se sotmet a un tast arriscat, una mena de paté de pit de gall dindi per untar. Quin serà el seu veredicte? Què serà aquest producte, un despropòsit o una genialitat?

Vázquez Montalbán, el periodista que escrivia mentre cuinava Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 20 d'Octubre

Vázquez Montalbán, el periodista que escrivia mentre cuinava

Recordem Manuel Vázquez Montalbán, l'escriptor, el periodista i el gastrònom. Aquesta setmana ha fet quinze anys de la seva mort. Conversem amb amics i gent que el va conèixer bé, com Ferran Adrià, la periodista Cristina Jolonch o la seva metge....

La Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 20 d'Octubre

La "Cocina viejuna" de Pepe Carvalho

"Cocina viejuna" (Larousse) és el nou llibre d'Ana Vega, que explica com era la cuina a Espanya als anys 70 i 80 i com va canviar la forma de menjar amb l'arribada de la publicitat. El llibre també parla d'una recepta que apareix en una de les...

Sake: per què hauries de correr a anar-ne a buscar una ampolla? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 13 d'Octubre

Sake: per què hauries de correr a anar-ne a buscar una ampolla?

Ens proposem que, en acabar el programa, correu a buscar una ampolla de sake. Què és el sake? Com es fabrica? Amb què combina? Amb Roger Ortuño, expert en gastronomia japonesa; Antoni Campins, productor de sake a Catalunya, i Tamae Imachi,...

Tofunesa: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 13 d'Octubre

Tofunesa: nyap o top?

El periodista i company d'iCat Òscar Broc se sotmet a un tast per decidir si la "tofunesa" és una delícia o una cosa dolentíssima. Ja us avancem, per si no ho havíeu pensat, que la "tofunesa" és una maionesa feta amb tofu... i sense ou.

Salah Jamal: Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 06 d'Octubre

Salah Jamal: "Sense els àrabs no tindríem macarrons"

Conversem amb el dermatòleg i historiador palestí Salah Jamal sobre una de les cuines que més ens ha influït: la cuina àrab. Tot això amb motiu de la reedició del seu "Aroma àrab". També parlem amb Ferran Adrià, que considera aquest llibre un...

El most, la beguda energètica més antiga del món Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 06 d'Octubre

El most, la beguda energètica més antiga del món

Què és el most de raïm? De quin color és i de què depèn el seu color? Quines propietats té a nivell nutricional? L'hi preguntem a la Clara Antúnez, sommelier i nutricionista, amb qui parlem de les coses del beure.

Pasta carbonara Yatekomo: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 06 d'Octubre

Pasta carbonara Yatekomo: nyap o top?

El cuiner televisiu Marc Ribas, al capdavant dels programes de TV3 "Cuines" i "Joc de cartes", se sotmet a un tast arriscat, una pasta deshidratada a la carbonara, que després de posar-la al microones està llesta en 4 minuts. Sobreviurà al tast? És...

Si no tinguéssim la maionesa, hauríem d'inventar-la! Un restaurant caníbal a Berlín
Dilluns, 01 d'Octubre

Si no tinguéssim la maionesa, hauríem d'inventar-la!

La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen la història d'una de les salses més universals. Sense la maionesa, desapareixeria una part enorme de la gastronomia universal. Us expliquem la seva història i les seves virtuts.

La tapa: l'invent més exportat del món Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 29 de Setembre

La tapa: l'invent més exportat del món

La cultura de la tapa forma part de la nostra història recent, però la practiquem amb èmfasi! En parlem amb tot un expert en bars, Alberto Garcia-Moyano, i amb una investigadora d'Història de la Gastronomia, Isabel Lugo. Una història curiosa és...

Tentacles de cefalòpodes: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 29 de Setembre

Tentacles de cefalòpodes: nyap o top?

Ana Casanova, que és qui s'amaga darrere del compte d'Instagram lovefood_es, se sotmet al "Nyap o top" de Gerard Jubany.

Sabíeu que al segle XVI els homes refusaven menjar amb forquilla? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 29 de Setembre

Sabíeu que al segle XVI els homes refusaven menjar amb forquilla?

Óscar Guayabero ens explica per què! Guayabero és dissenyador i professor de l'Escola Massana, d'Elisava i de l'Escola Superior de Disseny de Barcelona, i s'encarrega d'il·lustrar-nos sobre una cosa importantíssima: el disseny dels objectes que...

El mar és de tots, però tenim prou peix per a tothom? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 22 de Setembre

El mar és de tots, però tenim prou peix per a tothom?

Visitem el port de Barcelona i parlem amb biòlegs marins i pescadors per saber quina és la situació dels nostres mars i si podem continuar menjant peix com fins ara. Amb l'Ana Vega, descobrim la relació de la maionesa amb Maó, a Menorca. Toni...

Cola Bio Organic: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 22 de Setembre

Cola Bio Organic: nyap o top?

Mar Calpena és periodista gastronòmica experta en el món de la cocteleria i autora del blog "Una o dos copas". Avui s'aventura a tastar una beguda de valor gastronòmic dubtós. Voleu saber quin és el seu veredicte?

On són les dones gastrònomes? I les dones xefs? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 15 de Setembre

On són les dones gastrònomes? I les dones xefs?

Citem la Carmen Alcaraz del Blanco, periodista gastronòmica i humanista, a la biblioteca de l'Institut Català de la Dona, que és on fa recerca pel seu llibre sobre gastrònomes. Li preguntem per què al món de la gastronomia i de la cuina hi ha...

Sabrossada vegana: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 15 de Setembre

Sabrossada vegana: nyap o top?

Josep Sucarrats, periodista gastronòmic i director de la revista "Cuina", tasta un producte de valor gastronòmic dubtós. Voleu saber el seu veredicte?

Si vas a París, menja falàfel! Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 15 de Setembre

Si vas a París, menja falàfel!

Amb Salvador Garcia-Arbós viatgem fins a París per fer un recorregut pels imprescindibles gastronòmics de la capital de França que, sorprenentment, no inclou ni les clàssiques baguets, ni els macarrons, ni els croissants.