Cuina

Els millors podcasts de cuina en català.

Darrers episodis dels podcasts en català de la categoria cuina.

Josep Lladonosa, un il·lustre "pencaire de la cuina" Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de Novembre

Josep Lladonosa, un il·lustre "pencaire de la cuina"

Menú especial caníbal dedicat a Josep Lladonosa, mestre de mestres de la cuina tradicional catalana. Cuiner, professor, divulgador gastronòmic i escriptor amb més de 25 llibres. És un dels il·lustres de la gastronomia catalana que, amb 87 anys,...

Martina Puigvert, diàleg i cuina a la Garrotxa La fonda
Dimecres, 29 d'Octubre

Martina Puigvert, diàleg i cuina a la Garrotxa

Anem a Les Cols per parlar amb la cuinera, Martina Puigvert. Saber com pensa i com cuina en aquest establiment on el territori, la pagesia i l'entorn tenen tant a veure amb els seus plats. La cuinera Carlota Claver ens fa un plat de cuina catalana,...

Parlem de cuina del 27/10/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 27 d'Octubre

Parlem de cuina del 27/10/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Suquet i sarsuela, plats germans però no bessons Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 26 d'Octubre

Suquet i sarsuela, plats germans però no bessons

El suquet i la sarsuela són els protagonistes del menú caníbal d'avui. Amb Jordi Vilà parlem dels dos guisats de peix més emblemàtics de la cuina catalana, que simbolitzen dos mons completament diferents. La sarsuela neix a la restauració com un...

Llorenç Torrado La fonda
Dimecres, 22 d'Octubre

Llorenç Torrado

Recordem Llorenç Torrado, gastrònom i divulgador apassionat de la cuina catalana i company de la casa. Amb programes com "De boca a boca" a Catalunya Ràdio, o "Cuina de mercat" i llibres com "Mil anys de gastronomia catalana", Torrado va saber unir...

Llorenç Torrado La fonda
Dimecres, 22 d'Octubre

Llorenç Torrado

Recordem Llorenç Torrado, gastrònom i divulgador apassionat de la cuina catalana i company de la casa. Amb programes com "De boca a boca" a Catalunya Ràdio, o "Cuina de mercat" i llibres com "Mil anys de gastronomia catalana", Torrado va saber unir...

Parlem de cuina del 20/10/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 20 d'Octubre

Parlem de cuina del 20/10/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

És possible recuperar l'essència de la Boqueria? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 19 d'Octubre

És possible recuperar l'essència de la Boqueria?

Programa especial des del mercat de la Boqueria. La Boqueria és el mercat català més emblemàtic i un dels més visitats del món. En els últims anys, però, ha viscut una transformació. És una parada obligada per a turistes de tot el món, que...

Vins lliures i pagesia compromesa La fonda
Dimecres, 15 d'Octubre

Vins lliures i pagesia compromesa

Anem a Rabós d'Empordà i a Cantonigròs perquè a tots dos indrets hi ha fires autèntiques. A Rabós, la Fira Contraban, i a Cantonigròs, un aplec per parlar de pagesia, territori, paisatge i cuina.

Parlem de cuina del 13/10/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 13 d'Octubre

Parlem de cuina del 13/10/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Oda a l'all: per què n'estem deixant de menjar? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 12 d'Octubre

Oda a l'all: per què n'estem deixant de menjar?

Un estudi, guardonat amb un Premi IG Nobel, demostra que els nadons beuen més llet materna si la mare ha menjat all. Toni Massanés aprofita per reflexionar sobre ciència i gastronomia i defensar el consum d'all, un ingredient bàsic de la cuina...

Pomes Carbó i Puigbert
Dissabte, 11 d'Octubre

Pomes

Pomes

Lleida té un gust especial La fonda
Dimecres, 08 d'Octubre

Lleida té un gust especial

Fem una bona tertúlia des de la Fira Agrària Sant Miquel de Lleida. Parlem de quin gust tenen les terres de Lleida a la tardor, descobrim el pa PiriPonent, com es fan les millors orelletes, quins són els embotits de tot el territori de Ponent i ens...

Parlem de cuina del 6/10/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 06 d'Octubre

Parlem de cuina del 6/10/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Patates braves La fonda
Dimecres, 01 d'Octubre

Patates braves

El Bravas Fest no és només un festival: és una declaració d'amor a una tapa que ha fet història. Les patates braves són democràtiques, perquè les trobem tant en un bar de barri com en un restaurant d'autor. I, sobretot, són un record...

Parlem de cuina del 29/9/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 29 de Setembre

Parlem de cuina del 29/9/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El rostit: la massa mare de la cuina catalana Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 de Setembre

El rostit: la massa mare de la cuina catalana

Menú caníbal amb el rostit com a protagonista servit per un cambrer que porta tota la vida dedicada a aquests ofici. Jordi Vilà ens submergeix en el món del rostit català. La importància dels rostits sobrepassa el plat en si mateix, ja que...

Pebrots Carbó i Puigbert
Dissabte, 27 de Setembre

Pebrots

Pebrots

La cuina eclèctica de La Tasca d'en Joan La fonda
Dimecres, 24 de Setembre

La cuina eclèctica de La Tasca d'en Joan

Poca gent sap que la Briggita Lamoure abans de ser artista, s'havia passat gairebé una vintena d'anys fent de carnissera. I és que la gastronomia i el bon menjar li agraden tant com cantar. Anem fins a Miami platja per què la Brigitta ens faci...

Parlem de cuina del 22/9/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 22 de Setembre

Parlem de cuina del 22/9/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El valuós patrimoni de les varietats locals de tomàquets de penjar Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 de Setembre

El valuós patrimoni de les varietats locals de tomàquets de penjar

Menú caníbal de la setmana, dedicat a un dels cultius històrics a casa nostra, el tomàquet de penjar. Visitem els horts de La Tomakera, a Cabrianes, al Bages, per veure com es cultiven aquests tomàquets de forma ecològica. Parlem amb Jordi...

Restaurant Hispània La fonda
Dimecres, 17 de Setembre

Restaurant Hispània

Ens endinsem en un dels temples de la cuina catalana, el restaurant Hispània d'Arenys de Mar. L'Hispània és molt més que un establiment gastronòmic; és un espai on la tradició, el bon producte i l'herència culinària es troben amb...

És la cuina un art?  Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 de Setembre

És la cuina un art?

Al menú d'aquesta setmana del restaurant caníbal, torna Toni Massanés. Amb ell, reflexionem sobre la relació entre cuina i art, arran de l'exposició "Miramar. Exploracions a la Mar d'Amunt" a Girona. També li demanem al xef Paco Pérez que...

Antoni Campins. Vermut d'alta muntanya La fonda
Dijous, 11 de Setembre

Antoni Campins. Vermut d'alta muntanya

La gastronomia està plena d'accidents afortunats. Això ho sap molt bé l'inventor Antoni Campins, i ens ho explica des de Tuixent. Tot va començar a l'època covid quan va haver de deixar una producció de sake fermentant per tancar-se a casa. Les...

Plats d'estiu Carbó i Puigbert
Dissabte, 06 de Setembre

Plats d'estiu

Plats d'estiu

Figues Carbó i Puigbert
Dissabte, 06 de Setembre

Figues

Figues

Alimentació i son La fonda
Dimecres, 03 de Setembre

Alimentació i son

Comencem el setembre amb una fonda plena de tastets. Sabeu que alimentar-se correctament influeix en una bona manera de dormir. Més enllà del cafè i certes begudes, des de la Fundació Alícia ens expliquen com ens hem d'alimentar per poder tenir un...

La cuina d'autor d'en Paco Pérez del Miramar La fonda
Divendres, 29 d'Agost

La cuina d'autor d'en Paco Pérez del Miramar

Conversem amb en Paco Pérez, xef amb estrelles Michelin al capdavant del restaurant Miramar. Parlem de la cuina catalana, de les seves arrels i del seu compromís amb el producte del país. També descobrim la seva cuina personal, creativa i...

La llagosta de la Mar d'Amunt La fonda
Dijous, 28 d'Agost

La llagosta de la Mar d'Amunt

Parlem amb en Lluís Fernández, cuiner del restaurant Els Pescadors de Llançà, sobre la llagosta de la Mar d'Amunt, un tresor del nostre litoral. Ens explica com es pesca de manera artesanal, respectant-ne el cicle natural, i que la qualitat...

El romesco, salsa universal La fonda
Dimecres, 27 d'Agost

El romesco, salsa universal

Parlem amb en Txaber Allué, El Cocinero Fiel, sobre una de les salses més emblemàtiques de la cuina catalana: el romesco. Ens explica els seus orígens mariners, la importància de la qualitat dels ingredients i el fet que cada casa en té una...

La cuina catalana d'en Tonet Romero del Suculent La fonda
Dimarts, 26 d'Agost

La cuina catalana d'en Tonet Romero del Suculent

Tonet Romero ens parla del Suculent com un projecte que fa tretze anys que cuina identitat. Des del Raval, ha sabut reinterpretar la cuina catalana amb caràcter, sensibilitat i una mirada contemporània. Amb producte de mercat i tècnica refinada,...

Els pistatxos de Lleida La fonda
Dilluns, 25 d'Agost

Els pistatxos de Lleida

Oligami és un projecte de dos joves pagesos, que ens parlen d'un cultiu que guanya terreny a Ponent: el pistatxo. Des de les terres de Lleida, impulsen un projecte que combina agricultura regenerativa, sostenibilitat i valor afegit. Amb una mirada...

Borja Poal, passió per la cuina entre dos talls de pa La fonda
Divendres, 22 d'Agost

Borja Poal, passió per la cuina entre dos talls de pa

En Borja Poal ens parla de "bocates" com qui parla d'alta cuina. A B de Bocata, cada entrepà és fruit d'un procés llarg, precís i creatiu, en què el pa és escenari i el farcit, protagonista. Amb receptes que poden trigar més d'un any a...

L'estiu gastronòmic de Paula Molés La fonda
Dijous, 21 d'Agost

L'estiu gastronòmic de Paula Molés

Paula Molés ens parla de cuina amb veu pròpia, entre la passió personal i l'ofici de comunicar. Des del programa "Un restaurant caníbal a Berlín", ha sabut explicar la gastronomia com un fet cultural, social i emocional. Amb sensibilitat i mirada...

L'art de servir un vi La fonda
Dimecres, 20 d'Agost

L'art de servir un vi

En Rafel Sabadí ens parla del vi com qui parla d'una emoció. Amb anys d'ofici i una sensibilitat afinada, defensa que servir un vi és molt més que obrir una ampolla: és escoltar el client, entendre el moment i saber explicar una història. Per...

Eli Farrero i la cuina de les muntanyes de Lleida La fonda
Dilluns, 18 d'Agost

Eli Farrero i la cuina de les muntanyes de Lleida

L'Eli Farrero ens parla des de Barruera, on la cuina de muntanya pren forma amb sensibilitat i arrelament. Al seu restaurant, El Ventador, transforma productes de l'entorn en plats que expliquen històries de la Vall de Boí. Amb una mirada creativa i...

Les gambes de Palamós La fonda
Divendres, 15 d'Agost

Les gambes de Palamós

En Toni Izquierdo ens parla amb passió de la gamba de Palamós, un producte que poca gent coneix com ell. Des del port mateix, en Toni defensa una cuina honesta, de temporada i amb arrels marineres. Per ell, la gamba no és només un ingredient: és...

Llenties i cigrons amb origen català La fonda
Dijous, 14 d'Agost

Llenties i cigrons amb origen català

Anem fins a Sant Pere Sallavinera per conèixer la història d'en Joan Prat i la Fàtima Brunet. En Joan fa de pagès des del 1996. De mica en mica, va anar canviant la seva pagesia convencional cap a l'ecològica i va convertir els problemes en...

Innovació i desenvolupament en pomes a Mas Badia La fonda
Dimarts, 12 d'Agost

Innovació i desenvolupament en pomes a Mas Badia

Des de l'IRTA Mas Badia, en Joan Bonay ens parla de pomes amb mirada científica i passió pagesa. Amb anys de recerca al darrere, treballen per desenvolupar varietats més resistents, gustoses i adaptades al canvi climàtic. La innovació no és...

Els fermentats prenen força La fonda
Dilluns, 11 d'Agost

Els fermentats prenen força

En Xavier Ramon ens parla de fermentació com qui parla de vida. Des de la cervesa artesana fins a les verdures fermentades, defensa una manera de menjar que és saludable, sostenible i plena de matisos. Amb projectes com Brebel i Ferment Project,...

Massimo Pignata, passió pel gelat artesà La fonda
Divendres, 08 d'Agost

Massimo Pignata, passió pel gelat artesà

En Massimo Pignata ens parla del gelat com a ofici, cultura i emoció. Des de DelaCrem, defensa una elaboració artesana, amb ingredients naturals, fruita fresca i processos manuals, que respecten el temps i el gust. Per ell, un bon gelat no ha de ser...