Cuina

Els millors podcasts de cuina en català.

Darrers episodis dels podcasts en català de la categoria cuina.

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca La fonda
Dimecres, 01 de Maig

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca

Des d'Algesires fins a Istanbul, tal com mana la cançó, hi ha una bona colla de cuines ben diferents fetes amb els mateixos ingredients. Aquesta és la grandesa de la cuina. En parlem amb el cuiner Joan Roca. Parlem de cuina i també de projectes i...

Parlem de cuina del 29/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 29 d'Abril

Parlem de cuina del 29/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Tres dones que estan revolucionant el servei del restaurant Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 d'Abril

Tres dones que estan revolucionant el servei del restaurant

Menú especial del restaurant caníbal sobre el servei de sala. Descobrim com treballen Carmeta Torrents, Sophie Glossin i Paula Garcia a l'Hisop, el restaurant d'Oriol Ivern. Hem anat al restaurant, les hem vist treballar, hem parlat de com n'és...

El corder del Pallars La fonda
Dimecres, 24 d'Abril

El corder del Pallars

Del xai, al Pallars en diuen corder, i és un producte de temps immemorials, per la seva cuina i per la xarcuteria, on tenen un embotit únic, la girella. I també hi ha pastors i pastores que pasturen els seus ramats a la muntanya. Anem també al...

Parlem de cuina del 22/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 22 d'Abril

Parlem de cuina del 22/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Un Sant Jordi colgat de llibres sobre cuina i gastronomia Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 d'Abril

Un Sant Jordi colgat de llibres sobre cuina i gastronomia

Menú especial Sant Jordi del restaurant caníbal en un any en què estem colgats de llibres sobre cuina i gastronomia. La tria va a càrrec del nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona; de Toni...

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris La fonda
Dimecres, 17 d'Abril

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris. Carles Gaig és un cuiner que no té aturador. Enrique Tomás, un botiguer especialitzat en pernils i embotits. En Carles ens parla de la cuina catalana tradicional i d'avantguarda....

Parlem de cuina del 15/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 15 d'Abril

Parlem de cuina del 15/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Cebiche xilè o com entendre que les cuines no coneixen de fronteres Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 d'Abril

Cebiche xilè o com entendre que les cuines no coneixen de fronteres

Menú especial del restaurant caníbal dedicat a la filosofia i el menjar: compartim taula i cebiche en un restaurant peruà amb la filòsofa xilena Valeria Campos. Mentre parlem de gastronacionalismes, alimentació i política, ens preguntem per què...

La cuina catalana de la Granja Elena La fonda
Dimecres, 10 d'Abril

La cuina catalana de la Granja Elena

La Granja Elena és el projecte culinari dels germans Sierra. En parlem amb el seu cuiner, en Borja Sierra. A la Granja hi ha una cuina catalana de manual, i amb l'Òscar Gómez parlem del llibre escrit a quatre mans sobre cuina tradicional i fet amb...

Parlem de cuina del 8/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 08 d'Abril

Parlem de cuina del 8/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

McDonald's: els perills de voler que tothom mengi el mateix Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 07 d'Abril

McDonald's: els perills de voler que tothom mengi el mateix

Per primera vegada en més de 80 anys, McDonald's celebra fora dels Estats Units la seva convenció global. Es celebrarà a Barcelona. Analitzem el fenomen de McDonald's, les claus del seu èxit mundial, el seu model de funcionament i els motius pels...

La innovació de la cuina peruana La fonda
Dimecres, 03 d'Abril

La innovació de la cuina peruana

La cuina peruana és tradició però també pot ser innovació. Una colla de cuiners i cuineres van sembrant per tot Europa aquesta cuina plena de gustos i colors. Per això hem parlat amb el cuiner Roberto Sihuai sobre els orígens i la tradició,...

Viure entre vaques La fonda
Dilluns, 01 d'Abril

Viure entre vaques

Néixer entre bèsties potser va ser el factor determinant per esdevenir pagesa i veterinària rural alhora. Les vaques, la seva passió, han portat la pagesa i veterinària Imma Puigcorbé a descobrir indrets, persones i maneres de viure molt...

Parlem de cuina del 1/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 01 d'Abril

Parlem de cuina del 1/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El bacallà Gadus morhua La fonda
Divendres, 29 de Març

El bacallà Gadus morhua

El bacallà té la seva temporada alta el Divendres Sant. A la cuina catalana, ho celebrem tot amb plats o dolces tradicions. I no és curiós que un peix d'Islàndia sigui un producte tradicional? Des de temps antics, els catalans cuinem aquest peix...

Les ovelles de la Cristina Clavell La fonda
Dimecres, 27 de Març

Les ovelles de la Cristina Clavell

La Cristina Clavell és enginyera agrícola, assessora agroramadera, pagesa ovina, divulgadora del món ramader i, des de fa molt poc, autora d'un llibre dedicat al món ramader. Des del Baix Montseny, enmig d'ovelles, ens parla de les dificultats de...

Alimentària 2024: proteïna i aliments enriquits. I la dieta mediterrània? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Març

Alimentària 2024: proteïna i aliments enriquits. I la dieta mediterrània?

Especial menú caníbal sobre Alimentaria 2024, una edició que ha tingut dos protagonistes absoluts: la proteïna i els aliments enriquits amb vitamines i minerals. Com s'explica aquest boom? Quin sentit té fabricar aliments funcionals quan tenim la...

Josep Lluís Penadès, de periodista a influencer gastronòmic La fonda
Dimecres, 20 de Març

Josep Lluís Penadès, de periodista a influencer gastronòmic

Josep Lluís Penadès és un "Delicioso mundo", un periodista que va deixar l'escena de la televisió pública per embrancar-se en aquest món de les xarxes socials. Amb 33.500 seguidors a Instagram i 10.000 subscriptors a YouTube, es passa el dia...

Parlem de cuina del 18/3/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 18 de Març

Parlem de cuina del 18/3/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Cinema i caníbals: horror i fascinació a la gran pantalla Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Març

Cinema i caníbals: horror i fascinació a la gran pantalla

Menú especial dedicat al cinema caníbal: analitzem "La societat de la neu", la pel·lícula de J. A. Bayona, amb Àlex Gorina, realitzador de "La finestra indiscreta", i fem una immersió en com les pel·lícules han retratat els caníbals al llarg...

La poma de Girona, present i futur La fonda
Dimecres, 13 de Març

La poma de Girona, present i futur

Una fonda molt empordanesa per repensar el present i futur de la pagesia. Anem cap a Sant Pere Pescador per conèixer com preveu, la pagesia, la nova temporada de la poma de Girona. Formes de cultiu, marcs de plantació, reg sostenible, noves varietats...

Parlem de cuina del 11/3/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 11 de Març

Parlem de cuina del 11/3/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Les maduixes d'en Lluís Fisas La fonda
Dimecres, 06 de Març

Les maduixes d'en Lluís Fisas

Amandine, Mar de Bois, Charlotte, Garriguette, Deluxe, Sabrina i Dream no són noms d'artistes sinó les set varietats de maduixes amb què en Lluís Fisas, pagès de quarta generació a Molins de Rei, treballa per porta-les a la seva parada del Mercat...

Parlem de cuina del 4/3/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 04 de Març

Parlem de cuina del 4/3/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Toni Xueca, l'artesania formatgera catalana La fonda
Dimecres, 28 de Febrer

Toni Xueca, l'artesania formatgera catalana

Toni Xueca és un d'aquells joves que fa uns 40 anys van deixar la ciutat i se'n van anar cap a la muntanya a fer formatges. En aquells moments ben pocs formatges s'hi feien, a part de recuits, matons i formatges frescos. Avui dia, a Catalunya...

Parlem de cuina del 26/2/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 26 de Febrer

Parlem de cuina del 26/2/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Carles Bonnin, el guru dels destil·lats dels grans xefs La fonda
Dimecres, 21 de Febrer

Carles Bonnin, el guru dels destil·lats dels grans xefs

Carles Bonnin és un bàrman reconvertit en un mestre destil·lador a qui els grans xefs del país truquen per fer les seves creacions líquides. Els destil·lats han entrat a la gastronomia con un ingredient més de les propostes culinàries. L'Òscar...

Parlem de cuina del 19/2/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 19 de Febrer

Parlem de cuina del 19/2/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El perquè del boom del pistatxo a casa, a les pastisseries i als camps Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Febrer

El perquè del boom del pistatxo a casa, a les pastisseries i als camps

El restaurant caníbal posa el focus en el pistatxo. De sobte, hi ha tanta demanda que alguns elaboradors asseguren que tenen problemes per trobar-ne. En parlem amb Lluís Estrada, propietari de la pastisseria Canal de Barcelona. De les seves...

La cuina italiana de l'Eugeni de Diego La fonda
Dimecres, 14 de Febrer

La cuina italiana de l'Eugeni de Diego

"Cuina com la mamma" és el nou llibre del xef Eugeni de Diego. Parla de la cuina italiana que trobem al seu nou restaurant, el Lombo, que ha obert amb la seva parella, Ana Alvarado, al carrer Moliné de Barcelona. Amb l'Eugeni parlem dels plats top...

Parlem de cuina del 12/2/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 12 de Febrer

Parlem de cuina del 12/2/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El formatge artesà català La fonda
Dimecres, 07 de Febrer

El formatge artesà català

Com s'ha de conservar el formatge un cop obert? Quina és la millor manera de tallar-lo? Com hem de fer una fusta de degustació de formatges? Quina quantitat de formatges és la indicada per fer un bon àpat? Amb què s'han d'acompanyar? Totes...

Parlem de cuina del 5/2/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 05 de Febrer

Parlem de cuina del 5/2/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Israel contra Gaza: quan la gana és una arma de guerra Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 04 de Febrer

Israel contra Gaza: quan la gana és una arma de guerra

L'estat d'Israel està utilitzant la gana com a arma de guerra, bloquejant l'aigua i els aliments a la població palestina. En parlem amb l'escriptor, historiador i metge palestí Salah Jamal, amb el periodista David Segarra, autor del llibre "Viure,...

Vins lliures La fonda
Dimecres, 31 de Gener

Vins lliures

A Catalunya neix el col·lectiu Vinyataires Lliures. Ja són més d'un centenar a tot el territori que s'uneixen per treballar en un model vitivinícola i una manera de fer que topa amb el convencionalisme del món del vi. En parlem amb Jaume Roca, del...