Cuina

Els millors podcasts de cuina en català.

Darrers episodis dels podcasts en català de la categoria cuina.

Eli Farrero i la cuina de les muntanyes de Lleida La fonda
Dilluns, 18 d'Agost

Eli Farrero i la cuina de les muntanyes de Lleida

L'Eli Farrero ens parla des de Barruera, on la cuina de muntanya pren forma amb sensibilitat i arrelament. Al seu restaurant, El Ventador, transforma productes de l'entorn en plats que expliquen històries de la Vall de Boí. Amb una mirada creativa i...

Les gambes de Palamós La fonda
Divendres, 15 d'Agost

Les gambes de Palamós

En Toni Izquierdo ens parla amb passió de la gamba de Palamós, un producte que poca gent coneix com ell. Des del port mateix, en Toni defensa una cuina honesta, de temporada i amb arrels marineres. Per ell, la gamba no és només un ingredient: és...

Llenties i cigrons amb origen català La fonda
Dijous, 14 d'Agost

Llenties i cigrons amb origen català

Anem fins a Sant Pere Sallavinera per conèixer la història d'en Joan Prat i la Fàtima Brunet. En Joan fa de pagès des del 1996. De mica en mica, va anar canviant la seva pagesia convencional cap a l'ecològica i va convertir els problemes en...

Innovació i desenvolupament en pomes a Mas Badia La fonda
Dimarts, 12 d'Agost

Innovació i desenvolupament en pomes a Mas Badia

Des de l'IRTA Mas Badia, en Joan Bonay ens parla de pomes amb mirada científica i passió pagesa. Amb anys de recerca al darrere, treballen per desenvolupar varietats més resistents, gustoses i adaptades al canvi climàtic. La innovació no és...

Els fermentats prenen força La fonda
Dilluns, 11 d'Agost

Els fermentats prenen força

En Xavier Ramon ens parla de fermentació com qui parla de vida. Des de la cervesa artesana fins a les verdures fermentades, defensa una manera de menjar que és saludable, sostenible i plena de matisos. Amb projectes com Brebel i Ferment Project,...

Massimo Pignata, passió pel gelat artesà La fonda
Divendres, 08 d'Agost

Massimo Pignata, passió pel gelat artesà

En Massimo Pignata ens parla del gelat com a ofici, cultura i emoció. Des de DelaCrem, defensa una elaboració artesana, amb ingredients naturals, fruita fresca i processos manuals, que respecten el temps i el gust. Per ell, un bon gelat no ha de ser...

La granja de grills d'en Bernat Monter La fonda
Dijous, 07 d'Agost

La granja de grills d'en Bernat Monter

En Bernat Monter ens parla d'un projecte que trenca motlles i que ens farà reflexionar: una granja de grills pensada per alimentar el futur. Amb Grillco, a Sant Miquel de Balenyà, impulsa una nova manera de produir proteïna: sostenible, eficient i...

Les anxoves, ADN escalenc La fonda
Dimecres, 06 d'Agost

Les anxoves, ADN escalenc

En Martí Callol ens parla d'un ofici que es remunta a moltes generacions enrere: la salaó d'anxoves. Des de l'Escala, Callol Serrats manté viva una tradició centenària amb una cura artesanal que es nota en cada filet. Amb peix fresc, la sal justa...

Daniele Rossi, ànima slow food al Rasoterra La fonda
Dimarts, 05 d'Agost

Daniele Rossi, ànima slow food al Rasoterra

En Daniele Rossi ens parla des del cor del Gòtic, on el Rasoterra cuina amb consciència i compromís. Amb arrels en el moviment slow food, el seu projecte defensa una cuina vegana, de proximitat i de temporada, que posa en valor el producte i el...

El corder d'Algerri La fonda
Dilluns, 04 d'Agost

El corder d'Algerri

La Gemma Arnillas i en Jordi Terrés ens obren les portes de Pla Oví, una explotació d'Algerri, on la ramaderia es viu amb passió, respecte i una mirada contemporània. Amb una cria de xais sostenible i una comunicació valenta, expliquen la pagesia...

La cuina "direkta" d'Arnau Muñío La fonda
Divendres, 01 d'Agost

La cuina "direkta" d'Arnau Muñío

L'Arnau Muñío ens parla des del cor de la seva cuina vista, on la cuina catalana es reinventa sense perdre l'ànima. Al seu petit però intens Direkte, cada plat és una declaració de principis: producte fresc, tècnica precisa i una mirada lliure....

El millor xuixo de Girona es troba a Santa Coloma de Farners La fonda
Dimecres, 30 de Juliol

El millor xuixo de Girona es troba a Santa Coloma de Farners

La pastisseria Trias ens endolceix amb una història de tradició i excel·lència. Fundada el 1908, aquest 2025 ha estat coronada amb el premi al millor xuixo del món. Quatre generacions després, Quim Trias continua fregint amb mestratge aquest...

Jon Cake i els pastissos de formatge amb ADN català La fonda
Dimarts, 29 de Juliol

Jon Cake i els pastissos de formatge amb ADN català

En Jon Cake ens parla de formatge amb devoció i pastissos amb ànima. Amb una mirada creativa i una tècnica impecable, ha convertit el pastís de formatge en una obra d'art gastronòmica. Ara, amb formatges catalans com a protagonistes, reivindica el...

L'oleoturisme de Cuadrat Valley La fonda
Dilluns, 28 de Juliol

L'oleoturisme de Cuadrat Valley

A Cuadrat Valley ens parlen d'un oli que neix de la terra i es transforma en cultura. A l'Albagés, entre murs de pedra seca i oliveres centenàries, elaboren un oli verge extra amb DOP les Garrigues que és molt més que un producte: és un paisatge...

Cuina catalana creativa al barri de Gràcia La fonda
Divendres, 25 de Juliol

Cuina catalana creativa al barri de Gràcia

El restaurant Insolent ens proposa una mirada agosarada a la cuina catalana. Amb esperit lliure i respecte pel producte, el seu equip transforma la tradició en una experiència contemporània i vibrant. Cada plat és una declaració d'intencions:...

Ari Grau: keto a la catalana La fonda
Dijous, 24 de Juliol

Ari Grau: keto a la catalana

L'Ari Grau ens parla de transformació i consciència alimentària. Després d'anys de lluita amb el sobrepès i la indústria alimentària, va trobar una eina de salut i empoderament en la dieta keto. Parlem amb l'Ari de tot el que hem de tenir en...

Ly Leap La fonda
Dimecres, 23 de Juliol

Ly Leap

El Ly Leap ens sorprèn amb un nou viatge saborós: un restaurant dedicat a les crestes xineses, petites joies de la cuina asiàtica que combina amb gustos catalans. Amb la seva sensibilitat artística i el seu profund respecte per les arrels...

Ratafia catalana La fonda
Dimarts, 22 de Juliol

Ratafia catalana

La Sobirana ens convida a redescobrir la ratafia com a tresor líquid de la cultura catalana. Amb Ernest Morell, Pau Pujol i Marçal Saurina, aquesta cooperativa de Santa Coloma de Farners elabora ratafies artesanes amb receptes tradicionals i...

Fruita de pinyol de Lleida La fonda
Diumenge, 20 de Juliol

Fruita de pinyol de Lleida

Aitona Gourmet ens obre les portes d'un projecte que neix de les arrels familiars i de l'amor per la terra. Amb Anna Benet al capdavant, la fruita de pinyol (préssecs, nectarines, paraguaians i cireres) es converteix en un emblema de qualitat i...

Els pans catalans La fonda
Divendres, 18 de Juliol

Els pans catalans

El flequer Xavi Sistaré i el seu fill, Xavi Pàmies, ens parlen amb passió del pa com a cultura viva. Des del Forn Sistaré de Reus, amb cinc generacions al darrere, defensen els pans catalans com a patrimoni gastronòmic. Amb farines locals,...

Gessamí Caramés La fonda
Dijous, 17 de Juliol

Gessamí Caramés

La Gessamí Caramés ens recorda que la cuina marinera no viu només de llobarros i tonyines. Amb passió i arrels ebrenques, reivindica els peixos humils, però de gran valor culinari, i els dona una nova vida amb receptes creatives i saboroses. Des...

Eva Vila, passió pel formatge La fonda
Dimecres, 16 de Juliol

Eva Vila, passió pel formatge

Tenim el plaer de conversar amb l'Eva Vila, l'ànima de Vila Viniteca, en un viatge apassionant pel món dels formatges i els embotits. Amb ella, hem descobert com podem maridar gustos, textures i aromes, i que rere cada peça hi ha una història de...

La cuina de Lleida La fonda
Dilluns, 14 de Juliol

La cuina de Lleida

A Lleida, la terra parla a través del plat. Des de l'oli d'oliva verge extra de les Garrigues fins als cargols a la llauna, la cuina lleidatana és un homenatge a la tradició i al producte. Fruita dolça com la pera de Lleida i embotits artesans...

Albergínies Carbó i Puigbert
Dissabte, 12 de Juliol

Albergínies

Albergínies

La cuina refrescant i grega de Myrto Kalle La fonda
Divendres, 11 de Juliol

La cuina refrescant i grega de Myrto Kalle

Myrto Kalle no és cuinera professional, però cuina de meravella i ens ho explica a les seves xarxes. Es nota que ve d'una família en què la importància de la bona vida comença pel bon menjar. La Myrto és de Grècia, però viu a Sant Vicenç de...

El peix blau de l'Escala La fonda
Dijous, 10 de Juliol

El peix blau de l'Escala

A "La fonda", des de l'Escala, els pescadors Lluís Sureda i Josep Maria Sureda i el cuiner Jordi Jacas ens parlen amb orgull del peix blau com a tresor del mar i de la cuina. Amb arts tradicionals i respecte pel cicle natural, els pescadors capturen...

Les ostres del delta de l'Ebre La fonda
Dimecres, 09 de Juliol

Les ostres del delta de l'Ebre

Les ostres del delta de l'Ebre no tenen res a envejar a les que trobem en molts restaurants i que venen de França. Per això, hem anat fins a les Terres de l'Ebre per saber com es cultiven ostres i musclos, quant tarden a fer-se grans per poder-les...

Jordi Àvila, cuiner i conseller domèstic La fonda
Dimarts, 08 de Juliol

Jordi Àvila, cuiner i conseller domèstic

El podem veure cada setmana a TV3 explicant-nos quina és la millor manera de posar els aliments dins la nevera perquè no se'ns facin malbé o com optimitzar la cafetera. També ens explica quins són els millors estris per cuinar, com treure l'òxid...

Les trementinaires del Pirineu La fonda
Dilluns, 07 de Juliol

Les trementinaires del Pirineu

En aquest primer programa de "La fonda d'estiu", anem fins a Tuixent per conèixer la figura de les trementinaires. Les trementinaires aprofitaven la saviesa popular que es transmetia de generació en generació per recórrer a peu els pobles de...

No facis el préssec, i menja préssecs! Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 de Juliol

No facis el préssec, i menja préssecs!

Menú especial del restaurant caníbal per tancar temporada. Paula Molés i tot l'equip de col·laboradors se'n van a Aitona, al Segrià, a collir fruita de pinyol: préssecs, nectarines, paraguaians... El municipi d'Aitona fa anys que impulsa el...

Cuinant la natura i l'art del foc La fonda
Dimecres, 02 de Juliol

Cuinant la natura i l'art del foc

Una fonda especial per començar el juliol. De Jorba fins al Maresme per gaudir de dos productes ben diferents. Anem fins a Eixarcolant, on ens expliquen el que fan i com ho fan per fer-nos menjar productes de la natura que no trobem a cap restaurant....

Viatjar per menjar: el turisme més sostenible Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Juny

Viatjar per menjar: el turisme més sostenible

Menú caníbal dedicat al turisme gastronòmic, conscient i sostenible. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens explica per què el turisme gastronòmic és el més sostenible i com reverteix en el sector primari, en la comunitat local i...

Christopher Cannan, un viatge pel món del vi La fonda
Dimecres, 25 de Juny

Christopher Cannan, un viatge pel món del vi

Christopher Cannan és el responsable de situar el Priorat al mapa vitivinícola mundial. És conegut, principalment, per la seva activitat de comerciant de vins, sap com ha de ser un vi perquè interessi a diverses parts del món. Sap què li agrada...

Coques de Sant Joan La fonda
Dimarts, 24 de Juny

Coques de Sant Joan

La pastisseria catalana és una pastisseria de tradicions i especialitats. Anem fins a Santa Coloma de Farners, a parlar de coques i tradicions amb el pastisser Quim Trias. Xavier Bordetas de Caseus ens ha preparat una fusta de formatges per gaudir...

Martí Terés i els millors olis d'oliva del món La fonda
Dimecres, 18 de Juny

Martí Terés i els millors olis d'oliva del món

Martí Terés és un personatge polifacètic. Un savi, un creador. D'aquelles persones incompreses i moltes vegades poc escoltades. Un lliure pensador que va portar la seva filosofia de vida a plantar oliveres per fer dels millors olis d'oliva verge...

Parlem de cuina del 16/6/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 16 de Juny

Parlem de cuina del 16/6/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

86.000 quilos de glaçons al dia: entrem en una fàbrica de gel Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de Juny

86.000 quilos de glaçons al dia: entrem en una fàbrica de gel

Visitem Glaçons del Montseny, una fàbrica de gel situada a Gualba, al parc natural del Montseny. El director de la fàbrica, Pepe Castillos, i una de les treballadores, Yolanda Barreiro, ens fan una visita guiada passant per totes les etapes del...

Llegums, la proteïna vegetal per excel·lència La fonda
Dimecres, 11 de Juny

Llegums, la proteïna vegetal per excel·lència

Els llegums són essencials a la cuina catalana, aporten sabor, nutrició i tradició. Des de les mongetes del ganxet fins als cigrons. Són la base de plats emblemàtics i tradicionals com l'empedrat o l'escudella i la carn d'olla. A més, són una...

Parlem de cuina del 9/6/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 09 de Juny

Parlem de cuina del 9/6/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Jordi Vilà: "A la cuina catalana tot comença amb una ceba" Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 de Juny

Jordi Vilà: "A la cuina catalana tot comença amb una ceba"

Aquesta setmana el restaurant caníbal s'omple de coques de recapte. Jordi Vilà, el nostre cuiner que cuina, ens descobreix els secrets per fer bones coques salades a casa: de verdures, de peix i, fins i tot, de menuts. Després, Carme Gasull ens...

L'anàlisi sensorial La fonda
Dimecres, 04 de Juny

L'anàlisi sensorial

L'anàlisi sensorial d'aliments fa referència al procés d'avaluar i comprendre les propietats sensorials dels aliments, incloent-hi l'aparença, l'aroma, el sabor, la textura i, de vegades, el so que emeten. És molt més important que el simple acte...

Per què els japonesos estan fascinants pel pa amb tomàquet? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 de Juny

Per què els japonesos estan fascinants pel pa amb tomàquet?

Menú especial des de l'Exposició Universal d'Osaka, al Japó, on s'ha celebrat la Setmana de Catalunya, que és Regió Mundial de la Gastronomia 2025. La cuina catalana ha sigut protagonista a la setmana d'activitats al voltant del lema "Catalunya,...

Qui menja sopes se les pensa totes La fonda
Dimecres, 28 de Maig

Qui menja sopes se les pensa totes

Les sopes alimenten i restauren el cos els dies freds d'hivern. Les sopes refresquen i l'hidraten els dies calorosos de l'estiu. Les sopes són un bon recurs gastronòmic per alimentar-se. Fàcils i ràpides, econòmiques, de cocció lenta, de...