Cuina

Darrers episodis dels programes de la categoria cuina.

La galeta que surt d'una frustació i el iogurt de la bogeria Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 03 de Juliol

La galeta que surt d'una frustació i el iogurt de la bogeria

Descobrim dos projectes d'èxit vinculats a l'alimentació i amb projecte social al darrere: La Fageda, a la Garrotxa, i El Rosal, a Tàrrega. Anem a la Fundació La Fageda, que aquest any compleix 40 anys amb el bon propòsit de continuar fent bons...

El gelat artesà La fonda
Dimecres, 29 de Juny

El gelat artesà

A "La fonda" d'avui hem convidat dos gelaters artesans per parlar d'aquest art glaçat. L'Albert Soler de Badalona i en Jordi Guillem en saben un niu, i ens han donat les claus per fer un bon gelat. Al pica-pica, amb en Marc Casabosch, parlem del sol i...

Microbiota: més olives i menys kimchi Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 26 de Juny

Microbiota: més olives i menys kimchi

Sabem que l'alimentació és el factor que més influeix en la microbiota intestinal, fins i tot la ciència obre les portes a noves teràpies contra la depressió i l'ansietat basades en la microbiota. Anem al Museu de la Ciència de Barcelona amb...

La cuina d'un hotel familiar La fonda
Divendres, 24 de Juny

La cuina d'un hotel familiar

Hi ha restaurants, i restaurants d'hotel. I en Quim Casellas a l'Hotel Casamar hi fa una alta cuina de territori en un hotel familiar. Amb ell hem parlat de cuina, família i territori. Fem el pica-pica, la Guia Virginias torna a Mallorca, amb la ruta...

Els porcs ecològics de l'Empordà La fonda
Dimecres, 22 de Juny

Els porcs ecològics de l'Empordà

Parlem del projecte Llavora de Ventalló. 360 graus a l'entorn d'una granja de porcs poc convencional. Un projecte de minigranja on s'hi barreja els cereals i farratges del territori, un model agropecuari equilibrat i respectuós amb el medi ambient,...

Parlem de cuina del 20/6/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 20 de Juny

Parlem de cuina del 20/6/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

Gaspatxo Carbó i Puigbert
Diumenge, 19 de Juny

Gaspatxo

Gaspatxo

L'aigua a l'agricultura: el bé més escàs i més preuat Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 19 de Juny

L'aigua a l'agricultura: el bé més escàs i més preuat

El 80 per cent de l'aigua dolça del Mediterrani es fa servir en l'agricultura. El gran estrès hídric d'aquesta regió no farà sinó exacerbar-se en les properes dècades a causa del canvi climàtic i l'explosió demogràfica. Parlem d'aquest repte...

L'art de fermentar La fonda
Dimecres, 15 de Juny

L'art de fermentar

En aquesta ocasió ens hem quedat a Barcelona per parlar amb el cuiner Robert Ruiz, que ha canviat els fogons pels fongs i els ferments, i per fer una cuina viva de kombutxas i fermentats diversos. Tenim també un bon arròs, anem a l'hort amb en Marc...

Parlem de cuina del 13/6/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 13 de Juny

Parlem de cuina del 13/6/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

L'art de l'entrepà La fonda
Dimecres, 08 de Juny

L'art de l'entrepà

L'Òscar Broc, gastrònom empedreït i col·laborador de "La tarda" de Catalunya Ràdio ens ha vingut a parlar de la ciència i la física que hi ha entre dos talls de pa. A la "Guia Virginias", Òscar Gómez ens porta la Bodega Pasaje de Barcelona....

Parlem de cuina del 6/6/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 06 de Juny

Parlem de cuina del 6/6/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

Pere Castells, un científic a la cuina La fonda
Dimecres, 01 de Juny

Pere Castells, un científic a la cuina

En tots els processos culinaris hi ha ciència. Des d'una melmelada a un núvol que es menja. I en Pere Castells ens fa preguntar-nos molts aspectes del dia a dia. A la Guia Virginias, l'Òscar Gómez ens porta un restaurant de Cerdanyola, el sommelier...

Parlem de cuina del 30/5/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 30 de Maig

Parlem de cuina del 30/5/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

Albergínia Carbó i Puigbert
Diumenge, 29 de Maig

Albergínia

Albergínia

Food Relations: el menjar uneix la gent Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Maig

Food Relations: el menjar uneix la gent

Entrem a la cuina de Food Relations, un projecte europeu que fa servir el menjar i la cuina com a eina d'inclusió i contacte entre persones de diferents cultures. El programa va néixer el 2018 i ja ha arribat a 4 ciutats europees, entre les quals hi...

Cooperatives de consum La fonda
Dimecres, 25 de Maig

Cooperatives de consum

Hem anat fins a La Magrana Vallesana, una cooperativa de consum de Granollers, per trobar-nos amb en Gustavo Duch, coordinador de la revista Soberanía Alimentaria, per parlar de la investigació del mapatge que han elaborat sobre el preu i el valor...

La Cuina del 24/5/2022 La Cuina
Dimarts, 24 de Maig

La Cuina del 24/5/2022

Amb les propostes gastronòmiques del Daniel Colilles podcast recorded with enacast.com

Parlem de cuina del 23/5/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 23 de Maig

Parlem de cuina del 23/5/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

Tonyina vermella: evitar el frau i menjar-la barata és possible Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 de Maig

Tonyina vermella: evitar el frau i menjar-la barata és possible

La primavera és la millor època de l'any per menjar tonyina vermella. Expliquem com evitar el frau, quines parts són més econòmiques i algunes receptes per gaudir-la al màxim. També intentarem entendre com un peix que va estar en perill fa...

Tradició i avantguarda de la pastisseria catalana La fonda
Dimecres, 18 de Maig

Tradició i avantguarda de la pastisseria catalana

Què us agrada més? La pastisseria tradicional o la pastisseria d'avantguarda? I per què hem de triar entre l'una o l'altra quan podem assaborir-les dues? Això ho sap aprofitar molt bé en Jordi Ferré, pastisser de cinquena generació de la...

Parlem de cuina del 16/5/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 16 de Maig

Parlem de cuina del 16/5/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

El plàtan Carbó i Puigbert
Diumenge, 15 de Maig

El plàtan

El plàtan

Juli Soler, l'home que va fer possible la revolució d'elBulli Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de Maig

Juli Soler, l'home que va fer possible la revolució d'elBulli

Juli Soler va arribar a elBulli l'any 1981 i va fitxar un Ferran Adrià que acabava de fer el servei militar. Amb ell va propiciar una revolució mundial a la cuina, però també fora de la cuina, a la sala, fent el que la Nouvelle Cuisine no es va...

Avui faràs pa La fonda
Dimecres, 11 de Maig

Avui faràs pa

A "La fonda" d'avui l'Òscar Gómez ens porta un restaurant de Santa Coloma de Farners, anem de ruta formatgera a Tona i parlem de la Fira Làctium. Tastem un nou vi i fem massa mare amb en Jordi Morera, el guru del pa.

La Cuina del 10/5/2022 La Cuina
Dimarts, 10 de Maig

La Cuina del 10/5/2022

Amb les propostes gastronòmiques del Daniel Colilles podcast recorded with enacast.com

Parlem de cuina del 9/5/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 09 de Maig

Parlem de cuina del 9/5/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

Com explicaries la cuina catalana a un estranger? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 de Maig

Com explicaries la cuina catalana a un estranger?

Fem un esmorzar de forquilla a la Fonda Europa, a Granollers, amb dos dels nostres col·laboradors: el cuiner italià Nicola Poltronieri i la sommelier Clara Antúnez. Sobre la taula: xató, capipota, truita de samfaina, mandonguilles amb sípia¿ i un...

Com alimentem els nostres fills? La fonda
Dimecres, 04 de Maig

Com alimentem els nostres fills?

Fem la volta a Catalunya. Amb l'Òscar Gómez, el nostre gastrònom de confiança, anem fins a Reus per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. En Marc Casabosch ens parla des del seu hort de les males herbes. Pugem fins a Adrall per parlar de...

La Cuina del 3/5/2022 La Cuina
Dimarts, 03 de Maig

La Cuina del 3/5/2022

Amb les propostes gastronòmiques del Daniel Colilles podcast recorded with enacast.com

Parlem de cuina del 2/5/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 02 de Maig

Parlem de cuina del 2/5/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

Arròs Carbó i Puigbert
Diumenge, 01 de Maig

Arròs

Arròs

Bars i restaurants: allà on ningú vol treballar Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 de Maig

Bars i restaurants: allà on ningú vol treballar

Cada vegada els restauradors tenen més problemes per trobar personal que vulgui treballar en el seu bar o restaurant. Al restaurant caníbal hem volgut escoltar diferents veus per saber que s'ha fet malament i per on passen les solucions: Oriol Ivern,...