Cuina

Els millors podcasts de cuina en català.

Darrers episodis dels podcasts en català de la categoria cuina.

Parlem de cuina del 29/9/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 29 de Setembre

Parlem de cuina del 29/9/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El rostit: la massa mare de la cuina catalana Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 de Setembre

El rostit: la massa mare de la cuina catalana

Menú caníbal amb el rostit com a protagonista servit per un cambrer que porta tota la vida dedicada a aquests ofici. Jordi Vilà ens submergeix en el món del rostit català. La importància dels rostits sobrepassa el plat en si mateix, ja que...

Pebrots Carbó i Puigbert
Dissabte, 27 de Setembre

Pebrots

Pebrots

La cuina eclèctica de La Tasca d'en Joan La fonda
Dimecres, 24 de Setembre

La cuina eclèctica de La Tasca d'en Joan

Poca gent sap que la Briggita Lamoure abans de ser artista, s'havia passat gairebé una vintena d'anys fent de carnissera. I és que la gastronomia i el bon menjar li agraden tant com cantar. Anem fins a Miami platja per què la Brigitta ens faci...

Parlem de cuina del 22/9/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 22 de Setembre

Parlem de cuina del 22/9/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El valuós patrimoni de les varietats locals de tomàquets de penjar Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 de Setembre

El valuós patrimoni de les varietats locals de tomàquets de penjar

Menú caníbal de la setmana, dedicat a un dels cultius històrics a casa nostra, el tomàquet de penjar. Visitem els horts de La Tomakera, a Cabrianes, al Bages, per veure com es cultiven aquests tomàquets de forma ecològica. Parlem amb Jordi...

Restaurant Hispània La fonda
Dimecres, 17 de Setembre

Restaurant Hispània

Ens endinsem en un dels temples de la cuina catalana, el restaurant Hispània d'Arenys de Mar. L'Hispània és molt més que un establiment gastronòmic; és un espai on la tradició, el bon producte i l'herència culinària es troben amb...

És la cuina un art?  Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 de Setembre

És la cuina un art?

Al menú d'aquesta setmana del restaurant caníbal, torna Toni Massanés. Amb ell, reflexionem sobre la relació entre cuina i art, arran de l'exposició "Miramar. Exploracions a la Mar d'Amunt" a Girona. També li demanem al xef Paco Pérez que...

Antoni Campins. Vermut d'alta muntanya La fonda
Dijous, 11 de Setembre

Antoni Campins. Vermut d'alta muntanya

La gastronomia està plena d'accidents afortunats. Això ho sap molt bé l'inventor Antoni Campins, i ens ho explica des de Tuixent. Tot va començar a l'època covid quan va haver de deixar una producció de sake fermentant per tancar-se a casa. Les...

Plats d'estiu Carbó i Puigbert
Dissabte, 06 de Setembre

Plats d'estiu

Plats d'estiu

Figues Carbó i Puigbert
Dissabte, 06 de Setembre

Figues

Figues

Alimentació i son La fonda
Dimecres, 03 de Setembre

Alimentació i son

Comencem el setembre amb una fonda plena de tastets. Sabeu que alimentar-se correctament influeix en una bona manera de dormir. Més enllà del cafè i certes begudes, des de la Fundació Alícia ens expliquen com ens hem d'alimentar per poder tenir un...

La cuina d'autor d'en Paco Pérez del Miramar La fonda
Divendres, 29 d'Agost

La cuina d'autor d'en Paco Pérez del Miramar

Conversem amb en Paco Pérez, xef amb estrelles Michelin al capdavant del restaurant Miramar. Parlem de la cuina catalana, de les seves arrels i del seu compromís amb el producte del país. També descobrim la seva cuina personal, creativa i...

La llagosta de la Mar d'Amunt La fonda
Dijous, 28 d'Agost

La llagosta de la Mar d'Amunt

Parlem amb en Lluís Fernández, cuiner del restaurant Els Pescadors de Llançà, sobre la llagosta de la Mar d'Amunt, un tresor del nostre litoral. Ens explica com es pesca de manera artesanal, respectant-ne el cicle natural, i que la qualitat...

El romesco, salsa universal La fonda
Dimecres, 27 d'Agost

El romesco, salsa universal

Parlem amb en Txaber Allué, El Cocinero Fiel, sobre una de les salses més emblemàtiques de la cuina catalana: el romesco. Ens explica els seus orígens mariners, la importància de la qualitat dels ingredients i el fet que cada casa en té una...

La cuina catalana d'en Tonet Romero del Suculent La fonda
Dimarts, 26 d'Agost

La cuina catalana d'en Tonet Romero del Suculent

Tonet Romero ens parla del Suculent com un projecte que fa tretze anys que cuina identitat. Des del Raval, ha sabut reinterpretar la cuina catalana amb caràcter, sensibilitat i una mirada contemporània. Amb producte de mercat i tècnica refinada,...

Els pistatxos de Lleida La fonda
Dilluns, 25 d'Agost

Els pistatxos de Lleida

Oligami és un projecte de dos joves pagesos, que ens parlen d'un cultiu que guanya terreny a Ponent: el pistatxo. Des de les terres de Lleida, impulsen un projecte que combina agricultura regenerativa, sostenibilitat i valor afegit. Amb una mirada...

Borja Poal, passió per la cuina entre dos talls de pa La fonda
Divendres, 22 d'Agost

Borja Poal, passió per la cuina entre dos talls de pa

En Borja Poal ens parla de "bocates" com qui parla d'alta cuina. A B de Bocata, cada entrepà és fruit d'un procés llarg, precís i creatiu, en què el pa és escenari i el farcit, protagonista. Amb receptes que poden trigar més d'un any a...

L'estiu gastronòmic de Paula Molés La fonda
Dijous, 21 d'Agost

L'estiu gastronòmic de Paula Molés

Paula Molés ens parla de cuina amb veu pròpia, entre la passió personal i l'ofici de comunicar. Des del programa "Un restaurant caníbal a Berlín", ha sabut explicar la gastronomia com un fet cultural, social i emocional. Amb sensibilitat i mirada...

L'art de servir un vi La fonda
Dimecres, 20 d'Agost

L'art de servir un vi

En Rafel Sabadí ens parla del vi com qui parla d'una emoció. Amb anys d'ofici i una sensibilitat afinada, defensa que servir un vi és molt més que obrir una ampolla: és escoltar el client, entendre el moment i saber explicar una història. Per...

Eli Farrero i la cuina de les muntanyes de Lleida La fonda
Dilluns, 18 d'Agost

Eli Farrero i la cuina de les muntanyes de Lleida

L'Eli Farrero ens parla des de Barruera, on la cuina de muntanya pren forma amb sensibilitat i arrelament. Al seu restaurant, El Ventador, transforma productes de l'entorn en plats que expliquen històries de la Vall de Boí. Amb una mirada creativa i...

Les gambes de Palamós La fonda
Divendres, 15 d'Agost

Les gambes de Palamós

En Toni Izquierdo ens parla amb passió de la gamba de Palamós, un producte que poca gent coneix com ell. Des del port mateix, en Toni defensa una cuina honesta, de temporada i amb arrels marineres. Per ell, la gamba no és només un ingredient: és...

Llenties i cigrons amb origen català La fonda
Dijous, 14 d'Agost

Llenties i cigrons amb origen català

Anem fins a Sant Pere Sallavinera per conèixer la història d'en Joan Prat i la Fàtima Brunet. En Joan fa de pagès des del 1996. De mica en mica, va anar canviant la seva pagesia convencional cap a l'ecològica i va convertir els problemes en...

Innovació i desenvolupament en pomes a Mas Badia La fonda
Dimarts, 12 d'Agost

Innovació i desenvolupament en pomes a Mas Badia

Des de l'IRTA Mas Badia, en Joan Bonay ens parla de pomes amb mirada científica i passió pagesa. Amb anys de recerca al darrere, treballen per desenvolupar varietats més resistents, gustoses i adaptades al canvi climàtic. La innovació no és...

Els fermentats prenen força La fonda
Dilluns, 11 d'Agost

Els fermentats prenen força

En Xavier Ramon ens parla de fermentació com qui parla de vida. Des de la cervesa artesana fins a les verdures fermentades, defensa una manera de menjar que és saludable, sostenible i plena de matisos. Amb projectes com Brebel i Ferment Project,...

Massimo Pignata, passió pel gelat artesà La fonda
Divendres, 08 d'Agost

Massimo Pignata, passió pel gelat artesà

En Massimo Pignata ens parla del gelat com a ofici, cultura i emoció. Des de DelaCrem, defensa una elaboració artesana, amb ingredients naturals, fruita fresca i processos manuals, que respecten el temps i el gust. Per ell, un bon gelat no ha de ser...

La granja de grills d'en Bernat Monter La fonda
Dijous, 07 d'Agost

La granja de grills d'en Bernat Monter

En Bernat Monter ens parla d'un projecte que trenca motlles i que ens farà reflexionar: una granja de grills pensada per alimentar el futur. Amb Grillco, a Sant Miquel de Balenyà, impulsa una nova manera de produir proteïna: sostenible, eficient i...

Les anxoves, ADN escalenc La fonda
Dimecres, 06 d'Agost

Les anxoves, ADN escalenc

En Martí Callol ens parla d'un ofici que es remunta a moltes generacions enrere: la salaó d'anxoves. Des de l'Escala, Callol Serrats manté viva una tradició centenària amb una cura artesanal que es nota en cada filet. Amb peix fresc, la sal justa...

Daniele Rossi, ànima slow food al Rasoterra La fonda
Dimarts, 05 d'Agost

Daniele Rossi, ànima slow food al Rasoterra

En Daniele Rossi ens parla des del cor del Gòtic, on el Rasoterra cuina amb consciència i compromís. Amb arrels en el moviment slow food, el seu projecte defensa una cuina vegana, de proximitat i de temporada, que posa en valor el producte i el...

El corder d'Algerri La fonda
Dilluns, 04 d'Agost

El corder d'Algerri

La Gemma Arnillas i en Jordi Terrés ens obren les portes de Pla Oví, una explotació d'Algerri, on la ramaderia es viu amb passió, respecte i una mirada contemporània. Amb una cria de xais sostenible i una comunicació valenta, expliquen la pagesia...

La cuina "direkta" d'Arnau Muñío La fonda
Divendres, 01 d'Agost

La cuina "direkta" d'Arnau Muñío

L'Arnau Muñío ens parla des del cor de la seva cuina vista, on la cuina catalana es reinventa sense perdre l'ànima. Al seu petit però intens Direkte, cada plat és una declaració de principis: producte fresc, tècnica precisa i una mirada lliure....

El millor xuixo de Girona es troba a Santa Coloma de Farners La fonda
Dimecres, 30 de Juliol

El millor xuixo de Girona es troba a Santa Coloma de Farners

La pastisseria Trias ens endolceix amb una història de tradició i excel·lència. Fundada el 1908, aquest 2025 ha estat coronada amb el premi al millor xuixo del món. Quatre generacions després, Quim Trias continua fregint amb mestratge aquest...

Jon Cake i els pastissos de formatge amb ADN català La fonda
Dimarts, 29 de Juliol

Jon Cake i els pastissos de formatge amb ADN català

En Jon Cake ens parla de formatge amb devoció i pastissos amb ànima. Amb una mirada creativa i una tècnica impecable, ha convertit el pastís de formatge en una obra d'art gastronòmica. Ara, amb formatges catalans com a protagonistes, reivindica el...

L'oleoturisme de Cuadrat Valley La fonda
Dilluns, 28 de Juliol

L'oleoturisme de Cuadrat Valley

A Cuadrat Valley ens parlen d'un oli que neix de la terra i es transforma en cultura. A l'Albagés, entre murs de pedra seca i oliveres centenàries, elaboren un oli verge extra amb DOP les Garrigues que és molt més que un producte: és un paisatge...

Cuina catalana creativa al barri de Gràcia La fonda
Divendres, 25 de Juliol

Cuina catalana creativa al barri de Gràcia

El restaurant Insolent ens proposa una mirada agosarada a la cuina catalana. Amb esperit lliure i respecte pel producte, el seu equip transforma la tradició en una experiència contemporània i vibrant. Cada plat és una declaració d'intencions:...

Ari Grau: keto a la catalana La fonda
Dijous, 24 de Juliol

Ari Grau: keto a la catalana

L'Ari Grau ens parla de transformació i consciència alimentària. Després d'anys de lluita amb el sobrepès i la indústria alimentària, va trobar una eina de salut i empoderament en la dieta keto. Parlem amb l'Ari de tot el que hem de tenir en...

Ly Leap La fonda
Dimecres, 23 de Juliol

Ly Leap

El Ly Leap ens sorprèn amb un nou viatge saborós: un restaurant dedicat a les crestes xineses, petites joies de la cuina asiàtica que combina amb gustos catalans. Amb la seva sensibilitat artística i el seu profund respecte per les arrels...

Ratafia catalana La fonda
Dimarts, 22 de Juliol

Ratafia catalana

La Sobirana ens convida a redescobrir la ratafia com a tresor líquid de la cultura catalana. Amb Ernest Morell, Pau Pujol i Marçal Saurina, aquesta cooperativa de Santa Coloma de Farners elabora ratafies artesanes amb receptes tradicionals i...

Fruita de pinyol de Lleida La fonda
Diumenge, 20 de Juliol

Fruita de pinyol de Lleida

Aitona Gourmet ens obre les portes d'un projecte que neix de les arrels familiars i de l'amor per la terra. Amb Anna Benet al capdavant, la fruita de pinyol (préssecs, nectarines, paraguaians i cireres) es converteix en un emblema de qualitat i...

Els pans catalans La fonda
Divendres, 18 de Juliol

Els pans catalans

El flequer Xavi Sistaré i el seu fill, Xavi Pàmies, ens parlen amb passió del pa com a cultura viva. Des del Forn Sistaré de Reus, amb cinc generacions al darrere, defensen els pans catalans com a patrimoni gastronòmic. Amb farines locals,...

Gessamí Caramés La fonda
Dijous, 17 de Juliol

Gessamí Caramés

La Gessamí Caramés ens recorda que la cuina marinera no viu només de llobarros i tonyines. Amb passió i arrels ebrenques, reivindica els peixos humils, però de gran valor culinari, i els dona una nova vida amb receptes creatives i saboroses. Des...

Eva Vila, passió pel formatge La fonda
Dimecres, 16 de Juliol

Eva Vila, passió pel formatge

Tenim el plaer de conversar amb l'Eva Vila, l'ànima de Vila Viniteca, en un viatge apassionant pel món dels formatges i els embotits. Amb ella, hem descobert com podem maridar gustos, textures i aromes, i que rere cada peça hi ha una història de...

La cuina de Lleida La fonda
Dilluns, 14 de Juliol

La cuina de Lleida

A Lleida, la terra parla a través del plat. Des de l'oli d'oliva verge extra de les Garrigues fins als cargols a la llauna, la cuina lleidatana és un homenatge a la tradició i al producte. Fruita dolça com la pera de Lleida i embotits artesans...

Albergínies Carbó i Puigbert
Dissabte, 12 de Juliol

Albergínies

Albergínies