La fonda
Dilluns, 18 d'Agost
L'Eli Farrero ens parla des de Barruera, on la cuina de muntanya pren forma amb sensibilitat i arrelament. Al seu restaurant, El Ventador, transforma productes de l'entorn en plats que expliquen històries de la Vall de Boí. Amb una mirada creativa i...
La fonda
Divendres, 15 d'Agost
En Toni Izquierdo ens parla amb passió de la gamba de Palamós, un producte que poca gent coneix com ell. Des del port mateix, en Toni defensa una cuina honesta, de temporada i amb arrels marineres. Per ell, la gamba no és només un ingredient: és...
La fonda
Dijous, 14 d'Agost
Anem fins a Sant Pere Sallavinera per conèixer la història d'en Joan Prat i la Fàtima Brunet. En Joan fa de pagès des del 1996. De mica en mica, va anar canviant la seva pagesia convencional cap a l'ecològica i va convertir els problemes en...
La fonda
Dimecres, 13 d'Agost
En Jeffrey Ruiz i l'Helena Termes ens parlen de La Cort del Mos com un espai on la cuina catalana medieval es troba amb la sensibilitat contemporània. Inspirats pel "Llibre de Sent Soví", recuperen receptes ancestrals amb tècnica, respecte i...
La fonda
Dimarts, 12 d'Agost
Des de l'IRTA Mas Badia, en Joan Bonay ens parla de pomes amb mirada científica i passió pagesa. Amb anys de recerca al darrere, treballen per desenvolupar varietats més resistents, gustoses i adaptades al canvi climàtic. La innovació no és...
La fonda
Dilluns, 11 d'Agost
En Xavier Ramon ens parla de fermentació com qui parla de vida. Des de la cervesa artesana fins a les verdures fermentades, defensa una manera de menjar que és saludable, sostenible i plena de matisos. Amb projectes com Brebel i Ferment Project,...
La fonda
Divendres, 08 d'Agost
En Massimo Pignata ens parla del gelat com a ofici, cultura i emoció. Des de DelaCrem, defensa una elaboració artesana, amb ingredients naturals, fruita fresca i processos manuals, que respecten el temps i el gust. Per ell, un bon gelat no ha de ser...
La fonda
Dijous, 07 d'Agost
En Bernat Monter ens parla d'un projecte que trenca motlles i que ens farà reflexionar: una granja de grills pensada per alimentar el futur. Amb Grillco, a Sant Miquel de Balenyà, impulsa una nova manera de produir proteïna: sostenible, eficient i...
La fonda
Dimecres, 06 d'Agost
En Martí Callol ens parla d'un ofici que es remunta a moltes generacions enrere: la salaó d'anxoves. Des de l'Escala, Callol Serrats manté viva una tradició centenària amb una cura artesanal que es nota en cada filet. Amb peix fresc, la sal justa...
La fonda
Dimarts, 05 d'Agost
En Daniele Rossi ens parla des del cor del Gòtic, on el Rasoterra cuina amb consciència i compromís. Amb arrels en el moviment slow food, el seu projecte defensa una cuina vegana, de proximitat i de temporada, que posa en valor el producte i el...
La fonda
Dilluns, 04 d'Agost
La Gemma Arnillas i en Jordi Terrés ens obren les portes de Pla Oví, una explotació d'Algerri, on la ramaderia es viu amb passió, respecte i una mirada contemporània. Amb una cria de xais sostenible i una comunicació valenta, expliquen la pagesia...
La fonda
Divendres, 01 d'Agost
L'Arnau Muñío ens parla des del cor de la seva cuina vista, on la cuina catalana es reinventa sense perdre l'ànima. Al seu petit però intens Direkte, cada plat és una declaració de principis: producte fresc, tècnica precisa i una mirada lliure....
La fonda
Dijous, 31 de Juliol
En Josep Tarrés i l'Olga Serra Solà ens expliquen com han convertit la seva granja en un model de ramaderia conscient. Amb una mirada 360º, crien conills prioritzant el benestar animal, la sostenibilitat i l'economia circular. Amb espais amplis,...
La fonda
Dimecres, 30 de Juliol
La pastisseria Trias ens endolceix amb una història de tradició i excel·lència. Fundada el 1908, aquest 2025 ha estat coronada amb el premi al millor xuixo del món. Quatre generacions després, Quim Trias continua fregint amb mestratge aquest...
La fonda
Dimarts, 29 de Juliol
En Jon Cake ens parla de formatge amb devoció i pastissos amb ànima. Amb una mirada creativa i una tècnica impecable, ha convertit el pastís de formatge en una obra d'art gastronòmica. Ara, amb formatges catalans com a protagonistes, reivindica el...
La fonda
Dilluns, 28 de Juliol
A Cuadrat Valley ens parlen d'un oli que neix de la terra i es transforma en cultura. A l'Albagés, entre murs de pedra seca i oliveres centenàries, elaboren un oli verge extra amb DOP les Garrigues que és molt més que un producte: és un paisatge...
La fonda
Divendres, 25 de Juliol
El restaurant Insolent ens proposa una mirada agosarada a la cuina catalana. Amb esperit lliure i respecte pel producte, el seu equip transforma la tradició en una experiència contemporània i vibrant. Cada plat és una declaració d'intencions:...
La fonda
Dijous, 24 de Juliol
L'Ari Grau ens parla de transformació i consciència alimentària. Després d'anys de lluita amb el sobrepès i la indústria alimentària, va trobar una eina de salut i empoderament en la dieta keto. Parlem amb l'Ari de tot el que hem de tenir en...
La fonda
Dimecres, 23 de Juliol
El Ly Leap ens sorprèn amb un nou viatge saborós: un restaurant dedicat a les crestes xineses, petites joies de la cuina asiàtica que combina amb gustos catalans. Amb la seva sensibilitat artística i el seu profund respecte per les arrels...
La fonda
Dimarts, 22 de Juliol
La Sobirana ens convida a redescobrir la ratafia com a tresor líquid de la cultura catalana. Amb Ernest Morell, Pau Pujol i Marçal Saurina, aquesta cooperativa de Santa Coloma de Farners elabora ratafies artesanes amb receptes tradicionals i...
La fonda
Diumenge, 20 de Juliol
Aitona Gourmet ens obre les portes d'un projecte que neix de les arrels familiars i de l'amor per la terra. Amb Anna Benet al capdavant, la fruita de pinyol (préssecs, nectarines, paraguaians i cireres) es converteix en un emblema de qualitat i...
La fonda
Divendres, 18 de Juliol
El flequer Xavi Sistaré i el seu fill, Xavi Pàmies, ens parlen amb passió del pa com a cultura viva. Des del Forn Sistaré de Reus, amb cinc generacions al darrere, defensen els pans catalans com a patrimoni gastronòmic. Amb farines locals,...
La fonda
Dijous, 17 de Juliol
La Gessamí Caramés ens recorda que la cuina marinera no viu només de llobarros i tonyines. Amb passió i arrels ebrenques, reivindica els peixos humils, però de gran valor culinari, i els dona una nova vida amb receptes creatives i saboroses. Des...
La fonda
Dimecres, 16 de Juliol
Tenim el plaer de conversar amb l'Eva Vila, l'ànima de Vila Viniteca, en un viatge apassionant pel món dels formatges i els embotits. Amb ella, hem descobert com podem maridar gustos, textures i aromes, i que rere cada peça hi ha una història de...
La fonda
Dimarts, 15 de Juliol
Ens desplacem fins a Torrent, a l'Empordà, on el Museu de la Confitura ens obre les portes a un món dolç i artesanal. Aquí, la Teresa Millàs i la Maria Regàs ens parlen del llegat que ens va deixar la Georgina Regàs, amb les melmelades i...
La fonda
Dilluns, 14 de Juliol
A Lleida, la terra parla a través del plat. Des de l'oli d'oliva verge extra de les Garrigues fins als cargols a la llauna, la cuina lleidatana és un homenatge a la tradició i al producte. Fruita dolça com la pera de Lleida i embotits artesans...
La fonda
Divendres, 11 de Juliol
Myrto Kalle no és cuinera professional, però cuina de meravella i ens ho explica a les seves xarxes. Es nota que ve d'una família en què la importància de la bona vida comença pel bon menjar. La Myrto és de Grècia, però viu a Sant Vicenç de...
La fonda
Dijous, 10 de Juliol
A "La fonda", des de l'Escala, els pescadors Lluís Sureda i Josep Maria Sureda i el cuiner Jordi Jacas ens parlen amb orgull del peix blau com a tresor del mar i de la cuina. Amb arts tradicionals i respecte pel cicle natural, els pescadors capturen...
La fonda
Dimecres, 09 de Juliol
Les ostres del delta de l'Ebre no tenen res a envejar a les que trobem en molts restaurants i que venen de França. Per això, hem anat fins a les Terres de l'Ebre per saber com es cultiven ostres i musclos, quant tarden a fer-se grans per poder-les...
La fonda
Dimarts, 08 de Juliol
El podem veure cada setmana a TV3 explicant-nos quina és la millor manera de posar els aliments dins la nevera perquè no se'ns facin malbé o com optimitzar la cafetera. També ens explica quins són els millors estris per cuinar, com treure l'òxid...
La fonda
Dilluns, 07 de Juliol
En aquest primer programa de "La fonda d'estiu", anem fins a Tuixent per conèixer la figura de les trementinaires. Les trementinaires aprofitaven la saviesa popular que es transmetia de generació en generació per recórrer a peu els pobles de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 de Juliol
Menú especial del restaurant caníbal per tancar temporada. Paula Molés i tot l'equip de col·laboradors se'n van a Aitona, al Segrià, a collir fruita de pinyol: préssecs, nectarines, paraguaians... El municipi d'Aitona fa anys que impulsa el...
La fonda
Dimecres, 02 de Juliol
Una fonda especial per començar el juliol. De Jorba fins al Maresme per gaudir de dos productes ben diferents. Anem fins a Eixarcolant, on ens expliquen el que fan i com ho fan per fer-nos menjar productes de la natura que no trobem a cap restaurant....
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Juny
Menú caníbal dedicat al turisme gastronòmic, conscient i sostenible. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens explica per què el turisme gastronòmic és el més sostenible i com reverteix en el sector primari, en la comunitat local i...
La fonda
Dimecres, 25 de Juny
Christopher Cannan és el responsable de situar el Priorat al mapa vitivinícola mundial. És conegut, principalment, per la seva activitat de comerciant de vins, sap com ha de ser un vi perquè interessi a diverses parts del món. Sap què li agrada...
La fonda
Dimarts, 24 de Juny
La pastisseria catalana és una pastisseria de tradicions i especialitats. Anem fins a Santa Coloma de Farners, a parlar de coques i tradicions amb el pastisser Quim Trias. Xavier Bordetas de Caseus ens ha preparat una fusta de formatges per gaudir...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 de Juny
Menú especial en honor a Paco Solé Parellada, un il·lustre de la cuina catalana, ànima del restaurant 7 Portes, que va morir dijous, 19 de juny. Parellada era un home culte, apassionat, que va aportar moltíssim als diferents àmbits a la...
La fonda
Dimecres, 18 de Juny
Martí Terés és un personatge polifacètic. Un savi, un creador. D'aquelles persones incompreses i moltes vegades poc escoltades. Un lliure pensador que va portar la seva filosofia de vida a plantar oliveres per fer dels millors olis d'oliva verge...
Parlem de cuina
Dilluns, 16 de Juny
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de Juny
Visitem Glaçons del Montseny, una fàbrica de gel situada a Gualba, al parc natural del Montseny. El director de la fàbrica, Pepe Castillos, i una de les treballadores, Yolanda Barreiro, ens fan una visita guiada passant per totes les etapes del...
La fonda
Dimecres, 11 de Juny
Els llegums són essencials a la cuina catalana, aporten sabor, nutrició i tradició. Des de les mongetes del ganxet fins als cigrons. Són la base de plats emblemàtics i tradicionals com l'empedrat o l'escudella i la carn d'olla. A més, són una...
Parlem de cuina
Dilluns, 09 de Juny
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 de Juny
Aquesta setmana el restaurant caníbal s'omple de coques de recapte. Jordi Vilà, el nostre cuiner que cuina, ens descobreix els secrets per fer bones coques salades a casa: de verdures, de peix i, fins i tot, de menuts. Després, Carme Gasull ens...
La fonda
Dimecres, 04 de Juny
L'anàlisi sensorial d'aliments fa referència al procés d'avaluar i comprendre les propietats sensorials dels aliments, incloent-hi l'aparença, l'aroma, el sabor, la textura i, de vegades, el so que emeten. És molt més important que el simple acte...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 de Juny
Menú especial des de l'Exposició Universal d'Osaka, al Japó, on s'ha celebrat la Setmana de Catalunya, que és Regió Mundial de la Gastronomia 2025. La cuina catalana ha sigut protagonista a la setmana d'activitats al voltant del lema "Catalunya,...
La fonda
Dimecres, 28 de Maig
Les sopes alimenten i restauren el cos els dies freds d'hivern. Les sopes refresquen i l'hidraten els dies calorosos de l'estiu. Les sopes són un bon recurs gastronòmic per alimentar-se. Fàcils i ràpides, econòmiques, de cocció lenta, de...