Un restaurant caníbal a Berlín

Cuina

Paula Molés reivindica que la gastronomia és cultura i que va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.

www.ccma.cat

RSS feed

Pàgina 4
Tres Reis d'Orient, tres cartes i una muntanya de carbó Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 05 de Gener

Tres Reis d'Orient, tres cartes i una muntanya de carbó

Avui tenim una reserva per a tres al restaurant Caníbal. L'han feta amb els sobrenoms de "Gaspar", "Melcior" i "Baltasar", però qui s'amaga darrere de Ses Majestats d'Orient són Jordi Luque, Carme Gasull i Roger Estrada. Ells són els nostres reis...

Torró picant: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Desembre

Torró picant: nyap o top?

El xef Artur Martínez tasta un torró picant de la casa Vicens dissenyat pel cuiner Marc Ribas. Serà aquest producte un nyap o bé un producte estrella? Artur Martínez és propietari del restaurant AÜRT, a l'hotel Hilton de Barcelona, que acaba de...

Com mengen per Nadal a l'Argentina, Palestina, Suècia i el Japó? Un restaurant caníbal a Berlín
Dimecres, 25 de Desembre

Com mengen per Nadal a l'Argentina, Palestina, Suècia i el Japó?

Com es viu el Nadal a les taules d'arreu del món? Viatgem a l'Argentina amb Samael Fain, copropietari de l'empresa El criollito; a Palestina, de la mà de l'escriptor i dermatòleg Salah Jamal; també visitem el nord d'Europa per descobrir què cuinen...

Quan menjar és un malson: malalties minoritàries que afecten l'alimentació Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de Desembre

Quan menjar és un malson: malalties minoritàries que afecten l'alimentació

Ens sumem a La Marató de Catalunya Ràdio i TV3, i descobrim dues malalties minoritàries que afecten la manera de menjar dels malalts: la síndrome triple A i el Prader-Willi. Escoltem el testimoni de joves afectats i dels seus familiars i també ens...

Una classe d'història a través del pa: dels pans plans al pa de pagès Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 de Desembre

Una classe d'història a través del pa: dels pans plans al pa de pagès

La història dels pobles s'explica a través del pa i Antoni Riera Melis, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona i doctor en Història Medieval, ens l'explica a nosaltres en una visita guiada al Museu Egipci de Barcelona. També anem fins...

Ens mengem els millors cervellets del Fòrum Gastronòmic Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Novembre

Ens mengem els millors cervellets del Fòrum Gastronòmic

Aquest any el Fòrum Gastronòmic té com a leitmotiv el lema "Repensar la gastronomia". I això és el que els hem preguntat a 10 personalitats del món de la gastronomia que ens hem trobat passejant pel recinte de la Fira de Barcelona: com...

Xefs que són marques, cantimplores i xirimoies Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Novembre

Xefs que són marques, cantimplores i xirimoies

Què són els xefs avui dia? Són més marques que no pas cuiners? Dos xefs de renom, Jordi Cruz i Dani Garcia, s'han trobat a Barcelona aquesta setmana per debatre sobre com els han afectat i influït les estrelles Michelin, la televisió i la...

El menjar de les dues alemanyes separades pel mur, avellanes i vi de guarda Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de Novembre

El menjar de les dues alemanyes separades pel mur, avellanes i vi de guarda

Durant prop de 40 anys Alemanya es va dividir per una frontera física que va afectar, i molt, la manera de cuinar i també l'alimentació dels berlinesos de l'est i de l'oest. Quin gust tenia la RDA abans de la caiguda del mur de Berlín? Quina olor...

Najat Kaanache, la cuinera bascomarroquina que no cuina ni tagín ni cuscús Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 03 de Novembre

Najat Kaanache, la cuinera bascomarroquina que no cuina ni tagín ni cuscús

Najat Kaanache, una de les 4 dones més influents de l'Àfrica, s'asseu a la taula del Restaurant Caníbal per parlar-nos de cuina marroquina, de dones que lideren, del paper de l'agricultura i dels pagesos. Té l'enorme mèrit de posar en valor la...

Cervesa sense alcohol, moniatos i tràfic d'angules Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 27 d'Octubre

Cervesa sense alcohol, moniatos i tràfic d'angules

La visió tradicional de la cervesa sense alcohol és la d'un producte dolent i barat que consumeix la gent que no pot beure una altra cervesa. Per què històricament hem associat aquesta beguda amb problemes de salut? És possible fer una millor...

Qui va ser el beneit que va fregir la primera patata? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 d'Octubre

Qui va ser el beneit que va fregir la primera patata?

Amb l'escriptor i periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós busquem els 10 plats estel·lars de la gastronomia universal. Les patates fregides -o patates rosses- encapçalen la llista; les trobem en plats icònics europeus com ara els...

Beveu en porró, si en sabeu, i mengeu carbassa, que ara toca! Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Setembre

Beveu en porró, si en sabeu, i mengeu carbassa, que ara toca!

Amb la sommelier i nutricionista Clara Antúnez, amb qui parlem de les coses del beure, ens centrem en el continent i no en el contingut; parem atenció a un objecte amb clares connotacions fàl·liques que ha estat representat en moltes obres de...

Llet i carn: reduir-ne el consum salvarà el planeta?  Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 de Setembre

Llet i carn: reduir-ne el consum salvarà el planeta?

Salvar el planeta passa per deixar de menjar carn? L'hi preguntem a Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, arran de l'informe publicat per l'ONU (concretament pel grup intergovernamental d'experts sobre canvi climàtic) on diu que per...

Banquet caníbal a Les Grands Buffets Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 20 de Juliol

Banquet caníbal a Les Grands Buffets

Els del restaurant caníbal celebrem el final de temporada sense estar-nos de res! Hem agafat l'AVE-SNCF i hem viatjat fins a Narbona, a França, per parar taula a Les Grands Buffets, el bufet lliure més prestigiós d'Europa. Entrem dins les cuines,...

Com es cuina el menjar d'avió? Per què té tan mala fama? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 13 de Juliol

Com es cuina el menjar d'avió? Per què té tan mala fama?

El menjar d'avió és, segurament, un dels que més mala fama té. Com es dissenya i com es cuina? Com menjarem als avions d'aquí 20 anys? Entrem a la cuina de Gate Gourmet, l'empresa líder mundial en càtering aeri, amb el seu xef executiu a...

Carme Casas: Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 06 de Juliol

Carme Casas: "Els cuiners generalment són gent sense cultura"

Com veu el món de la gastronomia la periodista que va narrar els grans canvis de la cuina del segle XX? Parlem amb Carme Casas, periodista ja retirada, especialitzada en gastronomia. Va veure néixer la Nouvelle Cuisine i va ser la primera que va...

Cinema i menjar, una bonica història d'amor Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 29 de Juny

Cinema i menjar, una bonica història d'amor

Entrem al cinema Boliche de Barcelona, no pas per menjar-hi, sinó per veure i escoltar com es menja i com es cuina a la gran pantalla, i ho fem amb Àlex Gorina, savi i director des de fa 32 anys del programa "La finestra indiscreta" de Catalunya...

Hamburguesa del McDonald's: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 29 de Juny

Hamburguesa del McDonald's: nyap o top?

El periodista gastronòmic Pau Arenós, guanyador del Premi Nacional de Gastronomia, tasta una hamburguesa del McDonald's de la Signature Collection, creada pel xef Dani García. Serà aquest un producte estrella o bé un nyap?

Menjar, molt més gran que el plat! Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 08 de Juny

Menjar, molt més gran que el plat!

El Museu Victoria and Albert acull fins al 20 d'octubre una de les exposicions sobre menjar més esperades de l'any: "Food: bigger than the plate" ("Menjar: més gran que el plat"). Passegem per l'exposició amb José Pizarro, un cuiner extremeny que...

La cuina: l'espai vital d'una casa, històricament silenciat Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 01 de Juny

La cuina: l'espai vital d'una casa, històricament silenciat

L'espai de la cuina pot tenir molts significats i és un dels més especials de la casa. Tot i això, aquesta estança s'ha ignorat durant dècades. Entrem en una cuina excepcional, la de la Pedrera de Barcelona, de la mà de la historiadora Isabel...

El plaer de menjar ens ajuda a continuar vivint Un restaurant caníbal a Berlín
Divendres, 24 de Maig

El plaer de menjar ens ajuda a continuar vivint

El cervell humà és un dels òrgans que més curiositat desperta i un dels més sensibles a la falta d'aliment. Per què mengem? Per què ens provoca plaer menjar? Entrevistem el neurocientífic Ignacio Morgado, que fa més de 30 anys que estudia el...

Viatgem per Europa a dalt d'un carretó de formatges Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 11 de Maig

Viatgem per Europa a dalt d'un carretó de formatges

En aquest recorregut ens acompanyaran Enric Canut, l'expert en formatges més prestigiós del país, autor d'"Els formatges a Catalunya" i productor a la formatgeria Tros de Sort, a Sort (Pallars Sobirà); i Jaume Subirós, xef i propietari del Motel...

Bones maneres a taula: com ens hem de comunicar amb els cambrers? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 04 de Maig

Bones maneres a taula: com ens hem de comunicar amb els cambrers?

Quines són les queixes més habituals dels clients? I quines són les coses que més molesten els cambrers? Asseguts a taula us donem les claus per comunicar-vos com cal amb el personal de sala dels restaurants, amb Josep Armenteros, xef i propietari...

L'oliva farcida d'anxova: la primera esferificació de la història Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 27 d'Abril

L'oliva farcida d'anxova: la primera esferificació de la història

De què està farcida l'oliva industrial? L'hi preguntem al químic Claudi Mans; també anem fins a l'Escala (Alt Empordà) per parlar amb Francesc i Marc Moner, fill i net, respectivament, del fundador d'Anxoves El Xillu, una empresa familiar amb més...

Llibres caníbals per cuinar, per reflexionar i per descobrir altres mons Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 20 d'Abril

Llibres caníbals per cuinar, per reflexionar i per descobrir altres mons

Amb el nostre llibreter de capçalera, Nacho Borraz (@librosalabrasa), us descobrim títols sobre cuina i gastronomia per tots els gustos i parlem amb 3tres dels autors que publiquen llibre aquest Sant Jordi: Joan Roca amb "Cuina mare" (Editorial...

Plat combinat de dones caníbals Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 13 d'Abril

Plat combinat de dones caníbals

Un tastet del bo i millor de les dones que s'han assegut a taula: la historiadora de la cuina Eliana Thibaut Comalada; Carmen Alcaraz del Blanco, periodista, gastrònoma i humanista; Cristina Jolonch, periodista gastronòmica, parla de la figura de...

Del bar del Parlament al Via Veneto: on mengen els polítics? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 06 d'Abril

Del bar del Parlament al Via Veneto: on mengen els polítics?

Ens esperen uns dies d'intensa activitat política, però què mengen els polítics? És més productiva una trobada al voltant d'una taula que no pas en un despatx? Uneix, el menjar? Entrevistem Marta Corbalan, periodista de la secció de Política de...

S'ha acabat el bròquil! I altres expressions que inclouen aliments Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 30 de Març

S'ha acabat el bròquil! I altres expressions que inclouen aliments

Lligar els gossos amb llonganisses, ser una bleda assolellada, donar carbassa, guanyar-se les garrofes, plorar com una magdalena... descobrim l'origen d'algunes de les dites catalanes més populars amb les lingüistes de Catalunya Ràdio Olga Clapés i...

Entraries en un restaurant que es diu Herpes Pizza? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 30 de Març

Entraries en un restaurant que es diu Herpes Pizza?

El rètol d'un restaurant ens dona moltes pistes sobre el que trobarem a l'interior del local. De la importància del disseny dels rètols, tant pel que fa als noms com per la tipografia i els colors, en parla el dissenyador Òscar Guayabero.

El futur de la pagesia serà femení o no serà Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 23 de Març

El futur de la pagesia serà femení o no serà

Parlem de les dones pageses de la postguerra i també de les pageses del present, amb Dolors Català, pagesa a Arbeca i presidenta de l'Associació de les Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya; amb la cordovesa María Sánchez,...

Harold McGee, l'home que parlava amb els aliments Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 16 de Març

Harold McGee, l'home que parlava amb els aliments

Tots sabem fer una truita, coure uns cigrons o fer una maionesa, però mai ningú havia explicat per què qualla un ou, què passa quan es remullen uns cigrons o perquè es talla la maionesa, fins que va arribar Harold McGee, una autoritat mundial en...

El menjar gairebé liquida quatre estrelles del rock Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 02 de Març

El menjar gairebé liquida quatre estrelles del rock

Rebem quatre grans músics al Restaurant Caníbal: Mama Cass, Neil Young, David Bowie i Elvis Presley. Tots quatre van tenir una relació turmentosa amb la cuina; uns perquè menjaven en excés i altres perquè s'alimentaven només a base de pebrots...

Filets de melva Tejero: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 23 de Febrer

Filets de melva Tejero: nyap o top?

David La Hora del Bagel és amant de la gastronomia i repeteix com a víctima al Restaurant Caníbal: se sotmet a un tast de filets de melva en oli d'oliva de la casa Tejero. Quin serà el seu veredicte? Serà un producte top o bé un nyap?

Com ha canviat la càmera dels mòbils la nostra manera de menjar? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 23 de Febrer

Com ha canviat la càmera dels mòbils la nostra manera de menjar?

En parlem amb una fotògrafa gastronòmica, Becky Lawton; una estilista del menjar, Eva Hausmann; una instagramer, Sr. Boca, que penja fotos perquè li agrada menjar bé i compartir-ho amb els seus seguidors; i un cuiner, el xef del restaurant Els...

Com influeix la publicitat en la nostra manera de menjar? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 26 de Gener

Com influeix la publicitat en la nostra manera de menjar?

Parlem amb Siscu Molina, director creatiu de TIEMPO BBDO, l'agència publicitària que fa les campanyes per Lay's, Litoral, La Cocinera, Cheeto's, Florette, Danone... I amb Jordi Luque, periodista gastronòmic amb un passat com a publicista. Després...

A la Xina, saben el que és l'arròs tres delícies? Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 19 de Gener

A la Xina, saben el que és l'arròs tres delícies?

Descobrim la carta del primer restaurant xinès d'Espanya i de Catalunya, el Gran Dragón, inaugurat l'any 1958 per Peter Yang, el sacerdot que va fugir del govern comunista de Mao i va arribar a Barcelona el 1949. Coneixerem la història que s'amaga...

Bèlgica: patates rosses, musclos i cervesa Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 19 de Gener

Bèlgica: patates rosses, musclos i cervesa

Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem fins a Brussel·les, el país que va veure néixer Tintín. Allà el plat estrella són els musclos amb patates fregides, beuen cervesa feta per monjos de l'orde cistercenc i, de postres,...

La revolució de la xocolata ja ha arribat! Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 12 de Gener

La revolució de la xocolata ja ha arribat!

De xocolata industrial, tots n'hem tastat, però imagineu-vos que us diuen que aquest any tastareu la xocolata com mai abans ho havíeu fet. Sabeu què és el moviment "bean to bar"? Entrevistem el mestre xocolater Olivier Fernandez, director de...

Tres Reis Mags que reparteixen carbó i fan bons propòsits gastronòmics Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 05 de Gener

Tres Reis Mags que reparteixen carbó i fan bons propòsits gastronòmics

Al restaurant caníbal hem parat taula per a tres Reis Mags: Ricard Martín, Mar Calpena i Josep Sucarrats. Aquests tres periodistes gastronòmics responen a les preguntes de les cartes que ens han escrit alguns dels nostres col·laboradors: veurem...

Menú degustació caníbal Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 29 de Desembre

Menú degustació caníbal

Si haguéssim de compartir taula amb l'home prehistòric, li agradarien els canelons? L'hi preguntem a l'arqueòleg Eudald Carbonell. L'any que tanca el Sant Pau de Carme Ruscalleda, ens n'hem acomiadat i també hem recordat dues figures: la del...

Estic tip, però no puc parar de menjar! Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 22 de Desembre

Estic tip, però no puc parar de menjar!

Com funcionen els circuits de plaer del cervell? Com s'explica l'excés del Nadal a taula? Mengem en un bufet lliure, acompanyats de Rafael Maldonado, catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra i investigador del Centre de Regulació...

Vegans: manual per entendre'ls Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 15 de Desembre

Vegans: manual per entendre'ls

Ara que s'acosta Nadal volem que les famílies no es trenquin. Parlem de veganisme i intentem entendre les raons per les quals una persona es fa vegana. En parlem amb Marta Tafalla, doctora en Filosofia i professora d'Estètica i Ètica de la UAB;...

Vins naturals: com menys manipulis un vi, millor! Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 08 de Desembre

Vins naturals: com menys manipulis un vi, millor!

Si has sentit a parlar de vins naturals, però no tens ni la més remota idea de què són, et presentem dues persones que parlen com els àngels... i potser després d'escoltar-los, en vols tastar algun. Joan Gómez Pallarés és filòleg clàssic, un...

El xuixo: Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 01 de Desembre

El xuixo: "Tinc 100 anys i soc el dolç més arriscat de fer"

Fer un bon xuixo no és gens fàcil. Aprofitem el centenari i que ja sabem on trobar el millor xuixo del món per parlar-ne amb Xano Saguer, pastisser i codirector de l'Espai Sucre de Barcelona; amb Ricard Jambert, de la fleca pastisseria Pedrés de...

Albert Ventura: Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 24 de Novembre

Albert Ventura: "Els inspectors Michelin no en tenen ni idea, de cuina"

Quins són els restaurants que premia la "Guia Michelin" i per què? Què passa si no fas el tipus de cuina que se suposa que has de fer? L'hi preguntem a Albert Ventura, xef del Coure, un restaurant excel·lent que no té cap estrella i que tampoc la...

L'excel·lència dels plats de caça té un nom: llebre a la royale Un restaurant caníbal a Berlín
Dijous, 22 de Novembre

L'excel·lència dels plats de caça té un nom: llebre a la royale

És temps de caça, però de tots els plats el més nostrat potser seria la llebre a la royale, que encara es fa en restaurants de tradició. La salsa es fa amb la sang de l'animal. Ens ho expliquen Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós.

Veure més episodis