Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 de Juny
Durant el confinament, la cultura ha omplert moltes hores mortes i ha fet que el temps avancés menys lentament. Tot i que les llibreries han estat tancades al públic durant mesos, moltes han mantingut l'activitat malgrat les persianes abaixades. Ara...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de Març
Al mercat de la Boqueria, el dia 19 de març, fa 180 anys que s'hi va posar la primera pedra. Un mercat que ha marcat la vida de la capital catalana. Per a aquest aniversari us hem preparat un menú ben especial. Esmorzem amb Nacho Borraz, llibreter a...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 de Març
És una constant que les dones hagin de lluitar per veure reconeguda la feina que fan. En el món del disseny, la fotografia, la pagesia, la gastronomia, la cuina i un llarg etcètera. Un "restaurant caníbal" fet per dones i per a dones, perquè hi...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 de Març
L'ús dels plàstics d'un sol ús té efectes negatius en el medi ambient, però també en la salut humana. Reunim la directora de Rezero, Rosa García, i el doctor Miquel Porta, catedràtic de Salut Pública de la UAB i investigador de l'IMIM, per...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de Febrer
Què expliquen i què no expliquen els bodegons? Fem un recorregut pels quadres de bodegons o natures mortes que exposa el Museu Nacional d'Art de Catalunya amb Francesc Quílez, coordinador de col·leccions del MNAC, i entrevistem el director d'art i...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 16 de Febrer
Filadèlfia és notícia aquests dies per un petit establiment de tacos: South Philly Barbacoa. La seva mestressa, la cuinera mexicana Cristina Martínez, i el seu marit, Ben Miller, han decidit deixar de servir carn de porc al seu restaurant. El motiu...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 de Febrer
Descobrim la producció llibretera de la historiadora britànica Bee Wilson, especialitzada en gastronomia i alimentació, que explica com es construeixen els gustos i tracta problemes contemporanis controvertits sobre la nostra manera de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de Febrer
Per saber els pros i contres de l'agricultura ecològica passegem amb el Ferran Berenguer per un camp de carxofes ecològiques del Prat de Llobregat. També visitem un súper eco amb la catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 26 de Gener
Quant temps fa que no heu menjat un pijama? Si heu nascut després dels anys 90 potser ni n'heu vist ni n'heu tastat mai cap. En parlem amb el propietari del restaurant 7 Portes, Paco Soler Parellada, que el serveix a la carta des del 1951, i que...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 19 de Gener
El te és per a molts un gran desconegut perquè sempre ha viscut a l'ombra del cafè. Però cada vegada és una beguda que sedueix més. Visitem una de les botigues de te amb més tradició de Barcelona, Sans & Sans. I la mestra de te Victoria Bisogno...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 12 de Gener
Els Estats Units, país associat per excel·lència al menjar porqueria, curiosament ens ha donat un dels models de referència més importants del món pel que fa a menjar saludable: el plat saludable de la Universitat Harvard, dissenyat per The...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 05 de Gener
Avui tenim una reserva per a tres al restaurant Caníbal. L'han feta amb els sobrenoms de "Gaspar", "Melcior" i "Baltasar", però qui s'amaga darrere de Ses Majestats d'Orient són Jordi Luque, Carme Gasull i Roger Estrada. Ells són els nostres reis...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Desembre
Maria Nicolau és cuinera de poble. La trobareu als fogons del restaurant El Ferrer de Tall, a Vilanova de Sau. És llegida, culta, entusiasta i, sobretot, estima el seu ofici. Sempre té gana, física i intel·lectual. La Paula Molés la convida a...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Desembre
El xef Artur Martínez tasta un torró picant de la casa Vicens dissenyat pel cuiner Marc Ribas. Serà aquest producte un nyap o bé un producte estrella? Artur Martínez és propietari del restaurant AÜRT, a l'hotel Hilton de Barcelona, que acaba de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dimecres, 25 de Desembre
Com es viu el Nadal a les taules d'arreu del món? Viatgem a l'Argentina amb Samael Fain, copropietari de l'empresa El criollito; a Palestina, de la mà de l'escriptor i dermatòleg Salah Jamal; també visitem el nord d'Europa per descobrir què cuinen...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 de Desembre
Si voleu fer contents amics i familiars devots del producte de proximitat i de qualitat, foodies, vegans i amants de la tradició i la tècnica, i també els que saben apreciar un bon vi, regaleu-los llibres! Amb les recomanacions de Nacho Borraz,...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de Desembre
Ens sumem a La Marató de Catalunya Ràdio i TV3, i descobrim dues malalties minoritàries que afecten la manera de menjar dels malalts: la síndrome triple A i el Prader-Willi. Escoltem el testimoni de joves afectats i dels seus familiars i també ens...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 de Desembre
L'escriptor nord-americà Jonathan Safran Foer té molt clar que la millor manera de combatre el canvi climàtic és menjar menys carn. En el seu últim llibre "Podem salvar el planeta abans de sopar", ens interpel·la directament per demostrar-nos que...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 de Desembre
La història dels pobles s'explica a través del pa i Antoni Riera Melis, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona i doctor en Història Medieval, ens l'explica a nosaltres en una visita guiada al Museu Egipci de Barcelona. També anem fins...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Novembre
Aquest any el Fòrum Gastronòmic té com a leitmotiv el lema "Repensar la gastronomia". I això és el que els hem preguntat a 10 personalitats del món de la gastronomia que ens hem trobat passejant pel recinte de la Fira de Barcelona: com...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Novembre
Què són els xefs avui dia? Són més marques que no pas cuiners? Dos xefs de renom, Jordi Cruz i Dani Garcia, s'han trobat a Barcelona aquesta setmana per debatre sobre com els han afectat i influït les estrelles Michelin, la televisió i la...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de Novembre
Durant prop de 40 anys Alemanya es va dividir per una frontera física que va afectar, i molt, la manera de cuinar i també l'alimentació dels berlinesos de l'est i de l'oest. Quin gust tenia la RDA abans de la caiguda del mur de Berlín? Quina olor...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 03 de Novembre
Najat Kaanache, una de les 4 dones més influents de l'Àfrica, s'asseu a la taula del Restaurant Caníbal per parlar-nos de cuina marroquina, de dones que lideren, del paper de l'agricultura i dels pagesos. Té l'enorme mèrit de posar en valor la...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 27 d'Octubre
La visió tradicional de la cervesa sense alcohol és la d'un producte dolent i barat que consumeix la gent que no pot beure una altra cervesa. Per què històricament hem associat aquesta beguda amb problemes de salut? És possible fer una millor...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 20 d'Octubre
Per què el Brexit és un dels plats més indigestos d'Europa? Com viuen els negocis de restauració la incertesa de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea? Per respondre aquestes preguntes viatgem a Londres, on treballa el xef José Pizarro,...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 13 d'Octubre
L'any 2001, la família Ametller va obrir la seva primera botiga a Vilafranca del Penedès. Ara en tenen gairebé un centenar a tot Catalunya i 1.500 hectàrees de fruita i verdura repartides per tot l'arc mediterrani. Visitem els camps de conreu...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 d'Octubre
Amb l'escriptor i periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós busquem els 10 plats estel·lars de la gastronomia universal. Les patates fregides -o patates rosses- encapçalen la llista; les trobem en plats icònics europeus com ara els...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Setembre
Amb la sommelier i nutricionista Clara Antúnez, amb qui parlem de les coses del beure, ens centrem en el continent i no en el contingut; parem atenció a un objecte amb clares connotacions fàl·liques que ha estat representat en moltes obres de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 de Setembre
Salvar el planeta passa per deixar de menjar carn? L'hi preguntem a Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, arran de l'informe publicat per l'ONU (concretament pel grup intergovernamental d'experts sobre canvi climàtic) on diu que per...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 de Setembre
Paula Molés convida a dinar el cuiner que va estar al capdavant del restaurant més revolucionari del món durant més de 20 anys: Ferran Adrià. Descobrim si Adrià fa servir els fogons a casa seva, tot i que qui el coneix sap que ell té per norma...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 20 de Juliol
Els del restaurant caníbal celebrem el final de temporada sense estar-nos de res! Hem agafat l'AVE-SNCF i hem viatjat fins a Narbona, a França, per parar taula a Les Grands Buffets, el bufet lliure més prestigiós d'Europa. Entrem dins les cuines,...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 13 de Juliol
El menjar d'avió és, segurament, un dels que més mala fama té. Com es dissenya i com es cuina? Com menjarem als avions d'aquí 20 anys? Entrem a la cuina de Gate Gourmet, l'empresa líder mundial en càtering aeri, amb el seu xef executiu a...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 06 de Juliol
Com veu el món de la gastronomia la periodista que va narrar els grans canvis de la cuina del segle XX? Parlem amb Carme Casas, periodista ja retirada, especialitzada en gastronomia. Va veure néixer la Nouvelle Cuisine i va ser la primera que va...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 29 de Juny
Entrem al cinema Boliche de Barcelona, no pas per menjar-hi, sinó per veure i escoltar com es menja i com es cuina a la gran pantalla, i ho fem amb Àlex Gorina, savi i director des de fa 32 anys del programa "La finestra indiscreta" de Catalunya...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 29 de Juny
El periodista gastronòmic Pau Arenós, guanyador del Premi Nacional de Gastronomia, tasta una hamburguesa del McDonald's de la Signature Collection, creada pel xef Dani García. Serà aquest un producte estrella o bé un nyap?
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 22 de Juny
De què depèn que els xinesos no tolerin la llet? Per què els americans sempre prenen begudes fredes? Fem girar el globus terraqüi amb el catedràtic de Geografia Humana Francesc Nadal per descobrir com el territori on vivim determina com mengem, o...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 15 de Juny
Alex Atala, el xef més important del Brasil i un dels més influents del món, s'asseu a la taula del Restaurant Caníbal. El seu restaurant D.O.M., a Sao Paulo, està reconegut amb dues estrelles Michelin i és el número 5 a la llista 50 Best...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 08 de Juny
El Museu Victoria and Albert acull fins al 20 d'octubre una de les exposicions sobre menjar més esperades de l'any: "Food: bigger than the plate" ("Menjar: més gran que el plat"). Passegem per l'exposició amb José Pizarro, un cuiner extremeny que...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 01 de Juny
L'espai de la cuina pot tenir molts significats i és un dels més especials de la casa. Tot i això, aquesta estança s'ha ignorat durant dècades. Entrem en una cuina excepcional, la de la Pedrera de Barcelona, de la mà de la historiadora Isabel...
Un restaurant caníbal a Berlín
Divendres, 24 de Maig
El cervell humà és un dels òrgans que més curiositat desperta i un dels més sensibles a la falta d'aliment. Per què mengem? Per què ens provoca plaer menjar? Entrevistem el neurocientífic Ignacio Morgado, que fa més de 30 anys que estudia el...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 18 de Maig
D'on ve el cafè que bevem i com es conrea? Quina quantitat de cafeïna conté un espresso? I un cafè de filtre? Totes les respostes les tenen Oriol Mestre, barista de la cafeteria Bond del barri de Sant Gervasi de Barcelona, i Salvador Sans, expert...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 11 de Maig
En aquest recorregut ens acompanyaran Enric Canut, l'expert en formatges més prestigiós del país, autor d'"Els formatges a Catalunya" i productor a la formatgeria Tros de Sort, a Sort (Pallars Sobirà); i Jaume Subirós, xef i propietari del Motel...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 04 de Maig
Quines són les queixes més habituals dels clients? I quines són les coses que més molesten els cambrers? Asseguts a taula us donem les claus per comunicar-vos com cal amb el personal de sala dels restaurants, amb Josep Armenteros, xef i propietari...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 27 d'Abril
De què està farcida l'oliva industrial? L'hi preguntem al químic Claudi Mans; també anem fins a l'Escala (Alt Empordà) per parlar amb Francesc i Marc Moner, fill i net, respectivament, del fundador d'Anxoves El Xillu, una empresa familiar amb més...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 20 d'Abril
Amb el nostre llibreter de capçalera, Nacho Borraz (@librosalabrasa), us descobrim títols sobre cuina i gastronomia per tots els gustos i parlem amb 3tres dels autors que publiquen llibre aquest Sant Jordi: Joan Roca amb "Cuina mare" (Editorial...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 13 d'Abril
Un tastet del bo i millor de les dones que s'han assegut a taula: la historiadora de la cuina Eliana Thibaut Comalada; Carmen Alcaraz del Blanco, periodista, gastrònoma i humanista; Cristina Jolonch, periodista gastronòmica, parla de la figura de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 06 d'Abril
Ens esperen uns dies d'intensa activitat política, però què mengen els polítics? És més productiva una trobada al voltant d'una taula que no pas en un despatx? Uneix, el menjar? Entrevistem Marta Corbalan, periodista de la secció de Política de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 30 de Març
Lligar els gossos amb llonganisses, ser una bleda assolellada, donar carbassa, guanyar-se les garrofes, plorar com una magdalena... descobrim l'origen d'algunes de les dites catalanes més populars amb les lingüistes de Catalunya Ràdio Olga Clapés i...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 30 de Març
El rètol d'un restaurant ens dona moltes pistes sobre el que trobarem a l'interior del local. De la importància del disseny dels rètols, tant pel que fa als noms com per la tipografia i els colors, en parla el dissenyador Òscar Guayabero.
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 23 de Març
Parlem de les dones pageses de la postguerra i també de les pageses del present, amb Dolors Català, pagesa a Arbeca i presidenta de l'Associació de les Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya; amb la cordovesa María Sánchez,...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 16 de Març
Tots sabem fer una truita, coure uns cigrons o fer una maionesa, però mai ningú havia explicat per què qualla un ou, què passa quan es remullen uns cigrons o perquè es talla la maionesa, fins que va arribar Harold McGee, una autoritat mundial en...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 09 de Març
El dissenyador Alberto Arza, de l'estudi de disseny especialitzat en gastronomia Papila, ens resumeix la història del menjar en 6 icones. Hem agafat els seus dibuixos i els hem portat a l'antropòleg Jesús Contreras perquè ens els interpreti. La...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 02 de Març
Rebem quatre grans músics al Restaurant Caníbal: Mama Cass, Neil Young, David Bowie i Elvis Presley. Tots quatre van tenir una relació turmentosa amb la cuina; uns perquè menjaven en excés i altres perquè s'alimentaven només a base de pebrots...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 23 de Febrer
David La Hora del Bagel és amant de la gastronomia i repeteix com a víctima al Restaurant Caníbal: se sotmet a un tast de filets de melva en oli d'oliva de la casa Tejero. Quin serà el seu veredicte? Serà un producte top o bé un nyap?
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 23 de Febrer
En parlem amb una fotògrafa gastronòmica, Becky Lawton; una estilista del menjar, Eva Hausmann; una instagramer, Sr. Boca, que penja fotos perquè li agrada menjar bé i compartir-ho amb els seus seguidors; i un cuiner, el xef del restaurant Els...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 16 de Febrer
Viatgem fins a Perpinyà perquè conegueu Eliana Thibaut Comalada, escriptora, historiadora de la cuina catalana i mestra de grans xefs. Té 90 anys i més de 60 llibres escrits. Una dona importantíssima per a la història de la gastronomia catalana....
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 09 de Febrer
Com es forma el gust? En parlem amb Diego Redolar, neurocientífic, professor de la Universitat Oberta de Catalunya i investigador del Grup Cognitive NeuroLab, que treballa amb la neurogastronomia per ajudar a millorar la percepció del sabor perduda a...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 02 de Febrer
Més de la meitat de vedells i xais de Mercabarna se sacrifiquen seguint el ritus halal. En parlem amb Abderrahim Fahad, propietari de la carnisseria Al-Amir al barri d'Horta de Barcelona; Àgata Albero i Javier Albarracín, creadors de Barcelona Halal...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 26 de Gener
Parlem amb Siscu Molina, director creatiu de TIEMPO BBDO, l'agència publicitària que fa les campanyes per Lay's, Litoral, La Cocinera, Cheeto's, Florette, Danone... I amb Jordi Luque, periodista gastronòmic amb un passat com a publicista. Després...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dissabte, 19 de Gener
Descobrim la carta del primer restaurant xinès d'Espanya i de Catalunya, el Gran Dragón, inaugurat l'any 1958 per Peter Yang, el sacerdot que va fugir del govern comunista de Mao i va arribar a Barcelona el 1949. Coneixerem la història que s'amaga...